Suomen Pipliaseura

23.11.2022 vesper

UT lukukappale

Tulevat vainot

16»Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis ovelia kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. 17Varokaa ihmisiä, koska he ilmiantavat teidät viranomaisille ja ruoskivat teitä synagogissaan. 18Teidät viedään vallanpitäjien ja kuninkaiden eteen minun takiani, todistukseksi heille ja kaikille kansoille. 19Älkää kuitenkaan huolehtiko siitä, mitä sanoisitte, kun teidät ilmiannetaan. Teille annetaan sanat suuhun, kun hetki koittaa. 20Te ette näet ole itse äänessä, vaan teissä puhuu Isänne Henki.

21Veli antaa tappaa veljensä ja isä lapsensa. Lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tappavat heidät. 22Kaikki vihaavat teitä minun vuokseni. Mutta jos kestätte loppuun asti, pelastutte.

23Kun teitä jossain vainotaan, paetkaa toiseen kaupunkiin. Minä vakuutan teille: te ette ehdi kaikkiin Israelin kaupunkeihin ennen Ihmisen Pojan tuloa.

24Oppilas ei ole opettajaansa ylempänä eikä orja isäntäänsä. 25Riittää, jos oppilaasta tulee opettajansa kaltainen ja orjasta samanlainen kuin isäntänsä. Jos talon isäntää kutsutaan Belsebuliksi, niin eikö talonväkeä vielä suuremmalla syyllä?»

Älkää pelätkö

26»Älkää siis pelätkö ihmisiä. Mikään peitetty ei jää piiloon, eikä mikään salattu jää salaisuudeksi. 27Kertokaa päivänvalossa se, minkä minä sanoin teille pimeässä. Julistakaa katolta se, mitä kuulette korvaanne kuiskattavan. 28Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät voi tappaa sielua. Pelätkää mieluummin häntä, joka voi tuhota sielunne ja ruumiinne helvetissä. 29Varpusia saa kolikolla kaksi, vai mitä? Silti yhtäkään niistä ei pyydystetä, ellei Isänne sitä salli. 30Jokainen hiuksennekin on laskettu. 31Älkää siis pelätkö. Olettehan arvokkaampia kuin kokonainen varpusparvi.»

Kristuksen tunnustaminen

32»Minä tunnustan taivaallisen Isäni edessä jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä. 33Mutta kieltäydyn tunnustamasta taivaallisen Isäni edessä niitä, jotka eivät tunnusta minua ihmisten edessä.»

Matt. - Matteus 10:16-33UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä