Suomen Pipliaseura

24.09.2023

Sana

Martta sanoi Jeesukselle: ”Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut. Mutta nytkin tiedän, että Jumala antaa sinulle kaiken, mitä häneltä pyydät.” Jeesus sanoi Martalle: ”Veljesi herää eloon.” Martta vastasi: ”Tiedänhän minä, että hän nousee ylös viimeisenä päivänä.” Jeesus sanoi: ”Minä olen ylös-nousemus ja elämä. Se, joka luottaa minuun, saa elää, vaikka kuoleekin. Eikä kukaan, joka elää ja luot-taa minuun, kuole koskaan. Uskotko tämän?” ”Kyllä, Herra”, Martta vastasi. ”Uskon, että sinä olet Kristus, Jumalan Poika. Sinun oli määrä tulla maailmaan.”
Tämän sanottuaan Martta lähti. Hän kävi sanomassa vaivihkaa sisarelleen Marialle: ”Opettaja on täällä ja pyytää sinua luokseen.” Tämän kuullessaan Maria nousi kiireesti ja lähti Jeesuksen luokse. – –
Kun Maria tuli Jeesuksen luokse ja näki hänet, hän heittäytyi tämän jalkoihin ja sanoi: ”Herra, jos olisit ollut täällä, veljeni ei olisi kuollut.” Jeesus näki Marian ja tämän mukana tulleiden juutalaisten itkevän ja liikuttui itsekin syvästi. ”Mihin te olette Lasaruksen laittaneet?” hän kysyi. ”Herra, tule kat-somaan”, he vastasivat. Jeesus itki. Juutalaiset sanoivat: ”Katsokaa, miten paljon hän rakasti Lasarusta.” Jotkut sanoivat kuitenkin: ”Hän avasi sokean silmät. Eikö hän olisi pystynyt estämään Lasaruksen kuoleman?”
Haudalle tullessaan Jeesus liikuttui jälleen. Hautana oli luola, jonka suulle oli pantu kivi. ”Ottakaa kivi pois”, Jeesus käski. Martta, vainajan sisar, huomautti: ”Herra, hän haisee jo. Hän on ollut siellä neljä päivää.” Jeesus vastasi: ”Enkö sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kunnian?” Kivi otettiin pois. Jeesus nosti katseensa taivaalle ja sanoi: ”Isä, kiitän sinua siitä, että kuuntelet minua. Tiedän kyllä, että kuulet minua aina. Puhun kuitenkin ääneen näiden ympärilläni seisovien vuoksi. Niin saan heidät uskomaan, että sinä olet lähettänyt minut.” Tämän sanottuaan hän huusi kovalla ää-nellä: ”Lasarus, tule ulos!” Kuollut ilmestyi haudasta. Hänen jalkansa ja kätensä olivat siteissä, ja kas-voja peitti liina. Jeesus sanoi: ”Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä.”
Tämän jälkeen monet juutalaiset alkoivat uskoa Jeesukseen. He olivat tulleet Marian luokse ja nähneet, mitä Jeesus teki. (Joh. 11:21–29,32–45)

Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä