Suomen Pipliaseura

24.4.2022 laudesin tekstit

UT lukukappale

Uskon päämäärä on pelastus

3Kiitos Jumalalle, Herramme Jeesuksen Kristuksen Isälle, joka on aina hyväsydäminen! Hän on herättänyt Jeesuksen Kristuksen kuolleiden joukosta ja siten synnyttänyt meidät uudestaan, elävään toivoon. 4Taivaassa on perintö, joka ei katoa, tahraannu eikä kuihdu. Se odottaa teitä, 5joita Jumalan voima suojelee uskon avulla. Niin te saavutatte pelastuksen, joka on valmiina ilmestymään viimeisenä päivänä.

6Siksi te riemuitsette, vaikka jouduttekin vielä jonkin aikaa murehtimaan monissa koettelemuksissa. 7Kultaakin testataan sulattamalla se tulessa, ja teidän uskonne on paljon kultaa arvokkaampi. Koettelemuksissa se osoittautuu aidoksi, ja se tuottaa kiitosta, kirkkautta ja kunniaa, kun Jeesus Kristus ilmestyy. 8Te ette ole häntä nähneet, mutta rakastatte häntä silti. Ette näe häntä, mutta uskotte häneen ja tunnette sanoinkuvaamatonta ja huikaisevaa riemua. 9Tehän olette pääsemässä uskon päämäärään eli pelastukseen.

10Tätä pelastusta profeetat ovat etsineet ja tutkineet. He ovat ennustaneet sen armon, jonka te saatte. 11Heissä vaikuttava Kristuksen Henki kertoi heille etukäteen hänen kärsimyksistään ja niitä seuraavasta kirkkaudesta. Profeetat tutkivat, mitä ja millaista aikaa tämä tarkoitti. 12Heille paljastettiin, ettei näitä asioita ollut tarkoitettu heille itselleen vaan teille. Nyt tämän saman ovat kertoneet teille ne, jotka taivaasta lähetetyn Pyhän Hengen vallassa julistivat ilosanomaa. Tätä kaikkea enkelitkin haluaisivat kumartua kurkistamaan.

1. Piet. - 1. Pietarin kirje 1:3-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä