Suomen Pipliaseura

25.1.2023 laudes

UT lukukappale

Tärkeintä on Kristuksen tunteminen

1Niinpä siis, veljet ja sisaret, iloitkaa Herran yhteydessä! En kyllästy kirjoittamaan teille samoja asioita yhä uudestaan, ja varmuuden vuoksi niin on parasta tehdäkin.

2Varokaa noita rakkeja, noita surkeita työmiehiä, noita ympärileikkauksella silvottuja! 3Todellisia ympärileikattuja olemme me, joiden ansiot eivät riipu ruumiista. Me palvelemme Jumalaa Hengen antamin voimin ja ylpeilemme Kristuksesta Jeesuksesta. 4Minä jos joku voisin kyllä vedota sukutaustaani ja siihen, että ruumiskin on asianmukainen: 5Minut on ympärileikattu seitsemän päivän ikäisenä. Olen syntyperäinen juutalainen Benjaminin heimosta, heprealainen heprealaisista vanhemmista. Lakia noudatin kuin fariseus ainakin. 6Osoitin innokkuuteni kirkon vainoajana, ja olen ansioitunut noudattamalla lakia moitteettomasti.

7Kristuksen vuoksi olen kuitenkin alkanut pitää tappioina näitä asioita, jotka aiemmin laskin voittoihini. 8Enemmän kuin mitään muuta tahdon tuntea Kristuksen Jeesuksen, Herrani. Oikeastaan kaikki muu on minusta sen rinnalla pelkkää tappiota. Hänen vuokseen pidän kaikkea muuta pelkkänä sontana ja heitän kaiken menemään saadakseni tilalle Kristuksen. 9Se osoittaa, että olisin yhtä hänen kanssaan, vaikka en olisikaan lain mukaan syytön. Jumala tekee minusta syyttömän, kun uskon Kristukseen. 10Siksi tunnen Kristuksen ja hänen ylösnousemuksensa voiman. Tulen hänen kaltaisekseen osallistumalla hänen kärsimykseensä ja kuolemaansa. 11Ehkäpä minäkin saan nousta kuolleiden joukosta niin kuin hän.

Paavalin esimerkillinen kamppailu

12En yritä sanoa, että olisin jo tullut täydelliseksi tai saanut sen, mitä tavoittelin. Yritän kuitenkin saada siitä otteen, koska Jeesus Kristus on saanut otteen minusta. 13En ole vielä saanut otetta, veljet ja sisaret, mutta tämän voin silti sanoa: Jätän menneet taakseni ja suuntaudun tulevaan. 14Pyrin ylös maaliin, jonne Jumala kutsuu, ja tavoittelen palkintoa, jonka Kristus Jeesus jakaa.

Fil. - Kirje filippiläisille 3:1-14UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä