Suomen Pipliaseura

25.12.2021

Sana

Jeesuksen syntymä

1Niihin aikoihin keisari Augustus määräsi, että kaikkien maailman ihmisten piti ilmoittautua veronmaksajiksi. 2Näin laadittiin ensimmäinen veroluettelo Quiriniuksen hallitessa Syyriaa. 3Kaikki lähtivät omaan kotikaupunkiinsa ilmoittautumaan.

4Myös Joosef lähti galilealaisesta Nasaretin kaupungista Juudeaan, Daavidin kaupunkiin Betlehemiin, koska hän oli Daavidin sukua. 5Matkalla oli mukana Maria, joka oli luvattu Joosefille vaimoksi ja joka oli raskaana. 6Kun he olivat perillä, synnytyksen aika tuli 7ja Maria synnytti eläinten suojassa pojan, esikoisensa. Hän kapaloi vauvan kankaaseen ja laski tämän lepäämään kaukaloon eläinten heinille, koska heille ei ollut tilaa majapaikassa.

Paimenet ja enkelit

8Sillä seudulla oli paimenia yöllä ulkona vartioimassa laumaansa. 9Herran enkeli tuli heidän luokseen, ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. He pelästyivät pahoin, 10mutta enkeli sanoi heille: »Älkää pelätkö. Minä ilmoitan teille suuren ilouutisen, joka koskee koko kansaa. 11Daavidin kaupungissa on tänään syntynyt teille Pelastaja. Hän on Kristus, Herra. 12Tunnistatte lapsen siitä, että hän makaa kankaaseen kapaloituna heinien päällä kaukalossa13Äkkiä enkelin seuraksi ilmestyi valtava taivaallinen sotajoukko, joka ylisti Jumalaa:

14»Kunnia korkeuksien Jumalalle

ja rauha maan päällä ihmisille,

joita hän rakastaa.»

15Kun enkelit olivat palanneet taivaaseen, paimenet sanoivat toisilleen: »Lähdetään heti Betlehemiin katsomaan, mitä siellä on tapahtunut ja mistä Herra on meille ilmoittanut.» 16He lähtivät kiireesti ja löysivät Marian, Joosefin ja vauvan, joka makasi kaukalossa heinien päällä. 17Tämän nähdessään he kertoivat, mitä heille oli lapsesta sanottu. 18Kaikki kuulijat olivat ihmeissään paimenien puheista, 19mutta Maria painoi kaiken sydämeensä ja yritti ymmärtää, miten asiat liittyivät toisiinsa.

20Paimenet lähtivät takaisin kiittäen ja ylistäen Jumalaa siitä, mitä olivat kuulleet ja nähneet. Kaikki oli ollut juuri niin kuin heille oli sanottu.

Luuk. - Luukas 2:1-20UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä