Suomen Pipliaseura

25.6.2022 laudes

UT lukukappale

Jeesus jakaa ihmiset eri leireihin

49»Tulin sytyttämään tulen maan päälle, ja kuinka toivonkaan, että se olisi jo syttynyt! 50Mutta minun on vielä kestettävä kärsimyksen kaste – ja miten ahdistunut olenkaan, kunnes se on ohi! 51Luuletteko, että tulin maan päälle antaakseni rauhan? En todellakaan! Päinvastoin minä tulin jakamaan ihmiset eri leireihin. 52Tästä lähtien on viiden hengen perhe jakautunut niin, että kolme on kahta ja kaksi kolmea vastaan.

53Isä joutuu vastakkain poikansa kanssa

ja poika isänsä kanssa.

Äiti joutuu vastakkain tyttärensä kanssa

ja tytär äitinsä kanssa.

Anoppi joutuu vastakkain miniänsä kanssa

ja miniä anoppinsa kanssa.»

Ajan merkit

54Sitten Jeesus sanoi ihmisjoukolle: »Kun näette pilven nousevan lännestä, te sanotte heti: ’Kohta sataa kaatamalla’, ja niin tapahtuu. 55Kun etelätuuli saapuu aavikolta, te sanotte: ’Helle on tulossa’, ja niin tapahtuu. 56Te teeskentelijät! Sään merkkejä te kyllä osaatte tulkita. Miten ette siis osaa tulkita tätä aikaa?»

Riitojen sopiminen

57»Miksi ette osaa itse päättää, mikä on oikein? 58Kun olet menossa oikeuteen, tee jo matkalla parhaasi päästäksesi sopimukseen vastapuolesi kanssa. Muuten hän vie sinut tuomarin eteen, ja tämä voi todeta sinut syylliseksi. Sitten vanginvartija heittää sinut vankilaan. 59Minä sanon sinulle, että sieltä et pääse, ennen kuin olet maksanut viimeisenkin kolikon.»

Luuk. - Luukas 12:49-59UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä