Suomen Pipliaseura

26.10.2022

Sana

Kapea ovi

22Jeesus matkasi Jerusalemiin. Hän kulki kaupungista ja kylästä toiseen ja opetti. 23Kerran häneltä kysyttiin: »Herra, miten on, pelastuvatko vain harvat?»

Jeesus vastasi: 24»Ponnistelkaa kaikin voimin, että pääsisitte läpi kapeasta ovesta. Minä sanon teille, että monet yrittävät siitä päästä mutta eivät onnistu.

25Kun isäntä sitten nousee ja lukitsee oven, te jäätte seisomaan sen taakse. Te koputatte ja sanotte: ’Herra, avaa meille ovi’, mutta hän vastaa: ’En tunne teitä enkä tiedä, mistä te olette.’ 26Silloin te alatte selittää: ’Mehän söimme ja joimme sinun kanssasi, ja sinä opetit meidän kaduillamme.’ 27Isäntä kuitenkin sanoo: ’En tiedä, mistä te olette. Häipykää, väärintekijät!’

28Saatte nähdä Abrahamin, Iisakin, Jaakobin ja kaikkien profeettojen olevan Jumalan valtakunnassa. Teidät sen sijaan heitetään ulos. Siellä saatte sitten itkeä ja purra hammasta. 29Jumalan valtakuntaan tullaan aterioimaan niin idästä ja lännestä kuin pohjoisesta ja etelästäkin. 30Viimeiset ovat silloin ensimmäisiä ja ensimmäiset viimeisiä.»

Luuk. - Luukas 13:22-30UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä