Suomen Pipliaseura

27.4.2022 laudes

UT lukukappale

Viisauden kätketyt aarteet

1Tahdon teidän tietävän, kuinka kamppailen teidän ja laodikealaisten ja kaikkien niidenkin puolesta, jotka eivät ole minua koskaan nähneet. 2Kunpa saisin rakkauden liittämään heidän sydämensä yhteen ja rohkaisemaan heitä. Silloin he ymmärtäisivät täysin ja varmasti, millainen on Jumalan salaisuus, Kristus. 3Häneen on kätketty kaikki viisauden ja tiedon aarteet.

Uskovien luja joukko

4Kuulkaa, kun sanon: Älkää antako kenenkään pettää teitä suostutteluillaan. 5Vaikka olenkin ruumiillisesti poissa, olen hengessä rinnallanne. Iloitsen nähdessäni, kuinka järjestynyt ja luja joukkonne on uskossaan Kristukseen.

Elämä Jeesuksen kanssa

6Olette ottaneet vastaan Herramme Jeesuksen Kristuksen. Eläkää siis edelleen hänen kanssaan; 7juurtukaa häneen, tehkää hänestä elämänne perusta. Vahvistukaa siitä uskosta, jota teille on opetettu. Ilmaiskaa kiitollisuutenne usein. 8Varokaa, ettei teitä houkutella ansaan filosofialla tai maailman alkuvoimia koskevalla taikauskolla, joka ei perustu Kristukseen vaan ihmisten vakiintuneisiin ajatustapoihin. 9Kristuksessa ruumiillistuu koko jumaluus, 10ja hänen kauttaan se täyttää teidätkin. Hän on pää, joka hallitsee kaikkia maailman valtoja ja voimia. 11Kristuksen omina teidät on ympärileikattu vertauskuvallisesti, kun ruumiissanne olevat vahingolliset halut on riisuttu pois. Näin Kristus on ympärileikannut teidät. 12Kasteessa teidät haudattiin yhdessä hänen kanssaan. Samalla teidät herätettiin eloon. Teidät herätti uskollisen Jumalan voima, joka herätti myös Jeesuksen kuolleiden joukosta. 13Jumala antoi teille elämän yhdessä Jeesuksen kanssa, kun olitte kuolemaan tuomittuja rikkomustenne vuoksi. Kuvaannollisesti sanoen teiltä puuttui ympärileikkaus. Jumala antoi anteeksi rikkomuksemme 14ja mitätöi velkakirjamme kaikkine pykälineen naulaamalla sen ristiin. 15Hän riisui ja nöyryytti maailman vallat ja voimat marssittamalla niitä vankeina Kristuksen voittokulkueessa.

Kol. - Kirje kolossalaisille 2:1-15UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä