Suomen Pipliaseura

28.02.2022

Sana

Voiko rikas pelastua?

17Kun Jeesus oli lähdössä matkaan, eräs mies tuli juosten ja polvistui hänen eteensä. Mies kysyi neuvoa: »Hyvä opettaja! Mitä minun pitäisi tehdä, että saisin periä ikuisen elämän?» 18Jeesus vastasi: »Miksi sanot minua hyväksi? Jumala yksin on hyvä. 19Käskythän sinä tiedät: älä tapa, älä tee aviorikosta, älä varasta, älä valehtele todistajana, älä riistä toisia, kunnioita isääsi ja äitiäsi.»

20Mies sanoi: »Opettaja, näitä kaikkia olen noudattanut nuoresta asti.» 21Jeesus katsoi miestä lämpimästi ja sanoi tälle: »Yksi asia puuttuu vielä. Mene myymään koko omaisuutesi ja anna rahat köyhille, niin sinua odottaa aarre taivaassa. Kun se on tehty, seuraa minua.» 22Mies synkistyi näistä sanoista ja lähti surullisena pois, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

23Jeesus katsoi ympärillään olevia oppilaita ja sanoi: »Miten vaikeaa rahakkaiden onkaan päästä Jumalan valtakuntaan.» 24Oppilaat hämmästyivät hänen sanoistaan, mutta Jeesus toisti: »Pojat, miten vaikeaa onkaan päästä Jumalan valtakuntaan. 25Kamelin on helpompi mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.» 26Oppilaat hämmästyivät yhä enemmän ja sanoivat toisilleen: »Kuka sitten voi pelastua?» 27Jeesus katsoi heitä ja sanoi: »Ihmisille se on mahdotonta mutta ei Jumalalle. Jumalalle kaikki on mahdollista.»

Mark. - Markus 10:17-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.15
Seuraa meitä