Suomen Pipliaseura

29.11.2022 laudes

UT lukukappale

Lohikäärmeen vangitseminen

1Minä näin taivaasta laskeutuvan enkelin, jolla oli kädessään syvän kuilun avain ja suuret kahleet. 2Hän pyydysti ja kahlitsi tuhanneksi vuodeksi lohikäärmeen – tuon alkuaikojen käärmeen, jonka nimi on Paholainen ja Saatana. 3Hän syöksi sen kuiluun ja lukitsi ja sinetöi luukun. Näin lohikäärme ei voisi vielä tässä vaiheessa johtaa kansoja harhaan. Tuhannen vuoden kuluttua se on kuitenkin päästettävä hetkeksi vapauteen.

Ensimmäinen ylösnousemus

4Minä näin valtaistuimilla istuvia, joille annettiin valtuudet jakaa tuomioita. Minä näin myös niiden sielut, jotka oli teloitettu, koska he todistivat Jeesuksesta ja noudattivat Jumalan sanaa. He eivät olleet kunnioittaneet petoa eivätkä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eivätkä käteensä. He heräsivät henkiin ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhat vuotta. 5Muut kuolleet eivät heränneet ennen kuin tuhat vuotta oli kulunut.

Tämä on ensimmäinen ylösnousemus. 6Onnellisia ja pyhiä ovat ne, jotka pääsevät ensimmäiseen ylösnousemukseen. Toinen kuolema ei koske heitä, vaan heistä tulee Jumalan ja Kristuksen pappeja. He hallitsevat Kristuksen kanssa tuhat vuotta.

Ilm. - Ilmestys 20:1-6UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä