Suomen Pipliaseura

29.11.2022 vesper

UT lukukappale

Henki vai Belsebul?

22Sitten Jeesuksen luokse tuotiin demonin vaivaama mies, joka oli sokea ja mykkä. Jeesus paransi hänet, ja hän alkoi puhua ja nähdä. 23Kaikki olivat ihmeissään ja kohisivat: »Entäs jos tämä on Daavidin Poika?» 24Mutta kun fariseukset kuulivat tämän, he sanoivat: »Ei hän karkota demoneja muuten kuin Belsebulin, päädemonin, voimalla.»

25Jeesus tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: »Jakautuneet valtakunnat hajoavat, kuten jakautuneet kaupungit ja perheetkin. 26Jos Saatana karkottaa Saatanan, hän on jakautunut ja käynyt itsensä kimppuun. Miten hänen valtakuntansa siis voisi kestää? 27Jos minä karkotan demoneja Belsebulin voimalla, niin kenen voimalla teidän oppipoikanne niitä karkottavat? Heidän toimintansa vie pohjan syytöksiltänne. 28Mutta jos karkotan demoneja Jumalan Hengen voimalla, on Jumalan valtakunta jo tullut luoksenne.

29Miten kukaan voisi tunkeutua vahvan miehen kotiin ja varastaa hänen tavaransa, ellei hän ensin sido vahvaa miestä? Vasta sitten hän voi tyhjentää talon. 30Se, joka ei ole minun puolellani, on minua vastaan. Hän hajottaa, koska ei kokoa minun kanssani.

31Siksi sanon teille: kaikki synnit ja pilkkapuheet annetaan ihmisille anteeksi, mutta Pyhän Hengen pilkkaamista ei anneta anteeksi. 32Se, joka puhuu Ihmisen Poikaa vastaan, saa puheensa anteeksi. Mutta se, joka puhuu Pyhää Henkeä vastaan, ei saa puheitaan anteeksi tässä eikä tulevassa maailmassa.»

Puu ja sen hedelmät

33»Kasvattakaa hyvä puu ja hyviä hedelmiä tai huono puu ja pahoja hedelmiä. Hedelmistään puu näet tunnetaan. 34Te kyynpoikaset, miten voisitte puhua hyvää, kun olette pahoja? Suu puhuu sitä, mitä sydän on täynnä. 35Hyvä ihminen kaivaa varastostaan hyvää, paha ihminen pahaa. 36Minä sanon teille, että tuomiopäivänä peritään lasku kaikista ihmisten turhista puheista. 37Sanojesi perusteella sinut todetaan syyttömäksi, ja sanojesi perusteella sinut tuomitaan.»

Matt. - Matteus 12:22-37UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä