Suomen Pipliaseura

3.1.2023 vesper

UT lukukappale

Pyrkikää korkealle

1Jos teidät siis on herätetty kuolleista Kristuksen kanssa, tavoitelkaa sitä, mikä on korkealla. Pyrkikää mielessänne sinne, missä Kristus istuu Jumalan oikealla puolella. 2Älkää keskittykö siihen, mikä on maan päällä, vaan siihen, mikä on ylhäällä. 3Tehän kuolitte, ja elämänne kätkettiin Jumalaan yhdessä Kristuksen kanssa. 4Kristus on teidän elämänne. Kun hän ilmestyy, tekin ilmestytte hänen kanssaan kirkkaudessa.

Luopukaa maallisista paheista

5Antakaa siis maallisen ruumiinne jäsenien kuolla. Jättäkää seksuaalinen holtittomuus, saastaisuus, intohimo, tuhoavat halut ja ahneus, joka on epäjumalan palvelemista. 6Ne saavat Jumalan vihan kohdistumaan tottelemattomiin. 7Niiden mukaan tekin ennen elitte, kun vielä olitte tottelemattomia. 8Riisukaa nyt itsenne kaikesta vihasta, kiihkoilusta, pahuudesta, toistenne pilkkaamisesta ja muista törkypuheista.

Uusi minuus

9Älkää valehdelko toisistanne. Olettehan riisuneet vanhan minänne tekoineen 10ja pukeneet uuden minuuden sen tilalle. Tämä uusi minuus uudistuu jatkuvasti, teidän ymmärryksenne lisääntyy, kunnes se heijastaa täydellisesti Luojansa kuvaa. 11Se ei enää ole kreikkalainen tai juutalainen, ympärileikattu tai ympärileikkaamaton, muukalainen tai raakalainen, orja tai vapaa. On vain Kristus; hän on kaikki ja kaikissa.

Kol. - Kirje kolossalaisille 3:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä