Suomen Pipliaseura

3.11.2022 laudes

UT lukukappale

Viesti Sardekseen

1»Kirjoita Sardeksen seurakunnan enkelille: Näin sanoo hän, jolla on Jumalan seitsemän henkeä ja kädessään seitsemän tähteä:

Tiedän sinun tekosi. Nimesi on elävien kirjoissa, mutta olet silti kuollut. 2Herää ja pysy valveilla! Elvytä se vähäinen jäännös sinusta, jossa on vielä elämää. On näet selvää, etteivät tekosi riitä Jumalalleni. 3Pidä siis mielessäsi, kuinka kuulit ja otit vastaan ilosanoman. Ala taas noudattaa sitä ja kadu. Jos et pysy hereillä, minä tulen kuin varas: et yhtään tiedä, milloin.

4Onhan Sardeksessa muutama sellainenkin, joka ei ole liannut vaatteitaan. He saavat kuljeskella kanssani valkoisissa vaatteissa, sillä he ovat sen arvoisia. 5Voittaja saa vaatteekseen valkoisen viitan. Hänen nimeään en taatusti pyyhi elämän kirjasta, vaan tunnustan hänet omakseni Isäni ja hänen enkeliensä edessä. 6Jos teillä on korvat, niin kuunnelkaa, mitä Henki sanoo seurakunnille.»

Viesti Filadelfiaan

7»Kirjoita Filadelfian seurakunnan enkelille:

Näin sanoo Pyhä ja Todellinen,

Daavidin avaimen haltija.

Hänen avaamaansa ei kukaan sulje,

eikä hänen sulkemaansa kukaan avaa.

8Tiedän sinun tekosi. Olet noudattanut käskyjäni etkä ole kieltänyt nimeäni, vaikka voimasi ovat vähäiset. Siksi olen avannut eteesi oven, jota kukaan ei voi sulkea. 9Annan sinulle Saatanan synagogasta valehtelijoita, jotka väittävät olevansa juutalaisia vaikka eivät ole. Laitan heidät heittäytymään jalkojesi juureen ja näytän heille, että rakastan sinua. 10Olet noudattanut käskyäni olla antamatta periksi. Siksi minä puolestani noudan sinut turvaan siitä koettelemusten ajasta, joka tulee koko asutun maailman osaksi. Silloin kaikki ihmiset koetellaan.

11Minä tulen pian. Pidä kiinni siitä, mitä sinulla on, ettei kukaan veisi voitonseppelettäsi. 12Voittajasta teen pylvään Jumalani temppeliin, eikä hänen tarvitse koskaan lähteä sieltä. Kirjoitan häneen Jumalani nimen ja Jumalani kaupungin nimen, uuden Jerusalemin nimen. Se laskeutuu taivaasta Jumalani luota. Kirjoitan häneen myös oman uuden nimeni. 13Jos teillä on korvat, niin kuunnelkaa, mitä Henki sanoo seurakunnille.»

Ilm. - Ilmestys 3:1-13UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä