Suomen Pipliaseura

3.7.2022 laudes

UT lukukappale

Paavali Maltalla

1Pelastuttuamme saimme tietää, että saaren nimi oli Melite eli Malta. 2Saaren asukkaat kohtelivat meitä todella ystävällisesti. Koska satoi ja oli kylmä, he sytyttivät kokon ja kutsuivat meidät lämmittelemään sen ääreen. 3Paavali keräsi ison kasan oksia ja pani ne liekkeihin. Silloin hänen käteensä iski kiinni käärme, jonka kuumuus oli ajanut liikkeelle. 4Kun paikalliset näkivät käärmeen riippuvan Paavalin kädestä, he sanoivat toisilleen: »Tuo mies on varmaan murhaaja. Hän pelastui merestä, mutta oikeuden jumalatar ei sittenkään antanut hänen elää.» 5Paavali kuitenkin ravisti otuksen tuleen, eikä hänelle käynyt kuinkaan. 6Paikalliset odottivat käden turpoavan tai Paavalin kaatuvan äkkiä kuolleena maahan. He odottivat pitkään ja näkivät, ettei Paavalille tapahtunut mitään erikoista. Niinpä he muuttivat mieltään ja sanoivat, että Paavali oli jumala.

7Seudun maatilat omisti Publius, saaren vaikutusvaltaisin mies. Hän toivotti meidät tervetulleiksi ja piti meitä ystävällisesti vierainaan kolme päivää. 8Publiuksen isä makasi vuodepotilaana kuumeessa ja pahassa vatsataudissa. Paavali meni hänen luokseen, rukoili, pani kätensä hänen päälleen ja paransi hänet. 9Tämän jälkeen monet muutkin saaren asukkaat tulivat Paavalin luokse ja paranivat sairauksistaan. 10He osoittivat meille kunnioitustaan monin tavoin, ja kun lähdimme taas merelle, he antoivat meille kaiken tarpeellisen.

Paavali saapuu Roomaan

11Kolmen kuukauden kuluttua lähdimme purjehtimaan laivalla, joka oli talvehtinut saarella. Se oli Aleksandriasta, ja sen keulassa oli Zeuksen kaksospoikien kuvat. 12Rantauduimme Syrakusaan ja viivyimme siellä kolme päivää. 13Ankkurit nostettuamme tulimme Regiumiin. Kun olimme olleet siellä päivän, alkoi etelätuuli puhaltaa, ja seuraavana päivänä saavuimme Puteoliin. 14Siellä tapasimme uskovia, jotka pyysivät meitä jäämään viikoksi luokseen.

Saavuimme Roomaan näin: 15Meistä kuultuaan sikäläiset uskovat tulivat meitä vastaan kaupunkeihin, joiden nimet olivat Forum Appii ja Tres Tabernae. Kun Paavali näki heidät, hän kiitti Jumalaa ja rohkaistui. 16Kun saavuimme Roomaan, Paavali sai asua omassa asunnossa yhdessä häntä vartioivan sotilaan kanssa.

Ap. t. - Apostolien teot 28:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä