Suomen Pipliaseura

3.9.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus ruokkii tuhansia

30Apostolit palasivat Jeesuksen luokse ja kertoivat hänelle, mitä olivat tehneet ja opettaneet. 31Jeesus sanoi: »Mennään johonkin rauhalliseen paikkaan. Saatte levähtää vähän.» Väkeä näet tuli ja meni koko ajan, eikä heillä ollut aikaa edes syödä. 32Niin he lähtivät veneellä syrjäseudulle omiin oloihinsa. 33Heidän lähtönsä kuitenkin huomattiin. Ihmisiä tuli juosten joka kaupungista, ja väkijoukko ehti maitse perille ennen heitä.

34Jeesus nousi veneestä ja näki väenpaljouden. Hänen tuli ihmisiä sääli, koska he olivat kuin lampaat ilman paimenta. Hän alkoi opettaa ja puhui heille pitkään. 35Oli jo myöhä, kun oppilaat tulivat sanomaan hänelle: »Tämä on asumatonta seutua, ja on jo myöhä. 36Päästä ihmiset lähtemään, että he voisivat mennä ostamaan syötävää maatiloilta tai kylistä.» 37»Antakaa te heille syötävää», Jeesus vastasi, mutta oppilaat sanoivat: »Noilleko meidän pitäisi mennä ostamaan leipää? Siihen menisi työmieheltä yli puolen vuoden palkka.» 38Jeesus sanoi: »Käykää katsomassa, montako leipää teillä on.» Selvisi, että leipiä oli viisi ja lisäksi kaksi kalaa.

39Jeesus käski kaikkien ryhmittyä syömään vihreälle ruohikolle. 40Ihmiset asettuivat istumaan sadan ja viidenkymmenen hengen ryhminä. 41Jeesus otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi taivaalle ja lausui kiitosrukouksen. Sitten hän mursi leivästä paloja ja antoi niitä oppilaille, jotta nämä jakaisivat ne ihmisille. Hän antoi kaikille myös niistä kahdesta kalasta. 42Kaikki söivät vatsansa täyteen. 43Leiväntähteitä kerättiin kaksitoista täyttä korillista, ja kalaakin jäi. 44Syömässä oli ollut viisituhatta miestä.

Mark. - Markus 6:30-44UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä