Suomen Pipliaseura

30.8.2022 vesper

UT lukukappale

Jeesus parantaa verenvuodosta kärsivän naisen

21Kun Jeesus oli palannut veneellä toiselle puolelle järveä, hänen luokseen rannalle kerääntyi iso väkijoukko. 22Paikalle tuli yksi synagogan johtajista, nimeltään Jairos. Jeesuksen nähtyään hän heittäytyi tämän jalkoihin 23ja anoi: »Tyttäreni on kuolemaisillaan. Tule ja pane kätesi hänen päälleen, niin hän paranee ja jää eloon.» 24Jeesus lähti miehen mukaan.

Suuri väkijoukko seurasi Jeesusta ja tungeksi hänen ympärillään. 25Paikalla oli nainen, jota verenvuoto oli vaivannut kaksitoista vuotta. 26Hän oli kärsinyt paljon monien lääkärien käsissä ja kuluttanut kaiken omaisuutensa saamatta mitään apua. Pikemminkin hänen vointinsa oli jatkuvasti huonontunut. 27Nainen oli kuullut Jeesuksesta ja lähestyi häntä tungoksessa takaapäin. Hän kosketti Jeesuksen vaatetta, 28sillä hän ajatteli: »Jos pääsen koskettamaan edes hänen vaatteitaan, niin paranen.» 29Verenvuoto loppuikin saman tien, ja nainen tunsi ruumiissaan, että vaiva oli parantunut.

30Jeesus tunsi heti, että hänestä oli lähtenyt voimaa. Hän kääntyi tungoksessa ja kysyi: »Kuka koski vaatteisiini?» 31Oppilaat sanoivat hänelle: »Mitä järkeä sitä on tällaisessa tungoksessa kysyä?» 32Jeesus kuitenkin katseli ympärilleen nähdäkseen naisen, joka oli tehnyt niin. 33Nainen vapisi pelosta, koska hän tiesi, mitä hänelle oli tapahtunut. Hän heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja tunnusti hänelle kaiken. 34Jeesus vastasi: »Tyttäreni, sinä paranit, koska luotit minuun. Mene rauhassa, olet päässyt vaivastasi.»

Mark. - Markus 5:21-34UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä