Suomen Pipliaseura

4.1.2023 laudes

UT lukukappale

Jeesuksen julistus ja toiminta

Jeesus muuttaa veden viiniksi

1Kolmantena päivänä Galilean Kaanassa vietettiin häitä. Jeesuksen äiti oli siellä, 2ja myös Jeesus ja hänen oppilaansa kutsuttiin häihin. 3Kun viini loppui kesken, äiti sanoi Jeesukselle: »Heillä ei ole viiniä.» 4Jeesus vastasi: »Älä sekaannu asioihini. Minun hetkeni ei ole vielä tullut.» 5Hänen äitinsä sanoi palvelijoille: »Tehkää mitä tahansa hän käskeekin.»

6Hääpaikalla oli kuusi kivistä vesiastiaa, jotka olivat juutalaisten puhtaussääntöjen mukaan puhtaita. Jokaiseen astiaan mahtui pari kolme saavillista. 7Jeesus sanoi palvelijoille: »Täyttäkää astiat vedellä.» He täyttivät ne piripintaan. 8Jeesus sanoi: »Ottakaa siitä ja viekää juhlista vastaavalle palvelijalle», ja he veivät. 9Tämä maistoi vettä, joka oli muuttunut viiniksi. Hän ei tiennyt, mistä viini oli peräisin. Vain palvelijat tiesivät sen, koska olivat ottaneet vettä astiasta. Niinpä juhlista vastaava kutsui sulhasen paikalle 10ja sanoi: »Muut tarjoaisivat ensin hyvää viiniä ja huonompaa vasta sitten, kun vieraat ovat humalassa. Sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti.»

11Jeesus antoi tämän ensimmäisen todisteen itsestään Galilean Kaanassa. Näin hän paljasti kirkkautensa, ja hänen oppilaansa alkoivat luottaa häneen. 12Tämän jälkeen Jeesus ja hänen äitinsä, veljensä ja oppilaansa menivät Kapernaumiin. He eivät viipyneet siellä montaa päivää.

Joh. - Johannes 2:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä