Suomen Pipliaseura

4.7.2022 laudes

UT lukukappale

Lasaruksen kuolema

1Lasarus-niminen mies oli sairas. Hän asui sisartensa Marian ja Martan kanssa Betanian kylässä. 2Maria oli se, joka voiteli Herran jalat tuoksuöljyllä ja kuivasi ne hiuksillaan.

3Sisaret lähettivät viestin Jeesukselle: »Herra, rakas ystäväsi on sairaana.» 4Viestin saatuaan Jeesus totesi: »Ei tämä sairaus ole kuolemaksi vaan Jumalan kunniaksi. Se näyttää, miten kirkas on Jumalan Poika.»

5Jeesus oli kiintynyt Marttaan, hänen sisareensa ja Lasarukseen. 6Kuultuaan Lasaruksen olevan sairaana Jeesus pysyi vielä kaksi päivää aloillaan. 7Sitten hän sanoi oppilailleen: »Lähdetään taas Juudeaan.» 8Oppilaat sanoivat: »Rabbi, juutalaisethan aikoivat kivittää sinut. Menetkö silti taas sinne?» 9Jeesus vastasi: »Eikö päivässä ole kaksitoista tuntia? Jos kulkee päivisin, näkee maailman valon eikä kompastu. 10Yöllä kulkeva sen sijaan kompuroi – eihän hänessä itsessään ole valoa.»

11Tämän sanottuaan Jeesus jatkoi: »Ystävämme Lasarus nukkuu, mutta minä käyn herättämässä hänet.» 12Oppilaat sanoivat: »Mutta Herra, jos hän nukkuu, hän toipuu.» 13He luulivat Jeesuksen puhuvan tavallisesta nukkumisesta, vaikka hän tarkoitti Lasaruksen kuolleen. 14Niinpä Jeesus sanoi suoraan: »Lasarus on kuollut. 15Olen iloinen puolestanne, koska en ollut paikalla. Nyt te saatte uuden syyn luottaa minuun. Lähdetään hänen luokseen.» 16Silloin Tuomas, jota kutsuttiin myös Didymokseksi, sanoi muille oppilaille: »Lähdetään mukaan, kuollaan yhdessä hänen kanssaan.»

Joh. - Johannes 11:1-16UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä