Suomen Pipliaseura

5.8.2022 vesper

UT lukukappale

Tervehdys

1Jaakob, Jumalan ja Herran Jeesuksen Kristuksen palvelija, tervehtii kahtatoista eri puolille maailmaa hajaantunutta heimoa.

Usko ja viisaus

2Veljeni ja sisareni, olkaa yksinomaan iloisia, kun kohtaatte kaikenlaisia koettelemuksia. 3Tehän tiedätte, että teistä tulee kestäviä, kun uskoanne testataan. 4Kestävyys puolestaan johtaa täydelliseen lopputulokseen. Se tekee teistä valmiita ja ehjiä, niin ettei teissä ole mitään puutteita.

5Jos teiltä kuitenkin puuttuu viisautta, pyytäkää sitä Jumalalta. Te saatte pyytämänne; Jumala antaa kaikille reilusti eikä moiti ketään. 6Pyytäjän on silti pyydettävä luottavaisesti ja vailla epäilyksiä. Epäilijä on kuin meren aalto, jota tuuli kuohuttaa ja viskoo. 7Hänen on turha luulla saavansa Herralta mitään. 8Hän on näet sisäisesti jakautunut ihminen, ailahteleva joka asiassa.

Köyhyys ja rikkaus

9Vähäarvoinen saa ylpeillä ylhäisyydellään, 10rikas nöyryytyksellään. Rikas kuihtuu kuin kukka ruohikossa. 11Aurinko nousee paahtamaan, ja ruoho kuivuu. Kukka putoaa maahan, ja sen kauneus lakastuu. Samoin kuihtuu rikas kesken kiireidensä.

Jaak. - Jaakobin kirje 1:1-11UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.20.14
Seuraa meitä