Suomen Pipliaseura

6.8.2022 vesper

UT lukukappale

Kristuksen kirje

1Alkaisimmeko taas kehua itseämme? Tarvitsemmeko muka suosituskirjeitä teitä varten tai suosituksia teiltä niin kuin eräät? 2Te olette itse meidän suosituskirjeemme, joka on kirjoitettu sydämeemme kaikkien nähtäväksi ja luettavaksi. 3On ilmiselvää, että te olette Kristuksen kirje, jonka me kirjoitimme. Sitä ei ole kirjoitettu musteella vaan elävän Jumalan Hengellä, ei kivitauluihin vaan ihmissydämiin.

4Näin lujasti Kristus on saanut meidät luottamaan Jumalaan. 5En tarkoita, että kykenisimme ajattelemaan mitään omin päin. Meidän kykymme on saatu Jumalalta. 6Hän antoi meille muun muassa kyvyn palvella uutta liittoa, joka ei perustu lain kirjaimeen vaan Henkeen. Laki on näet kuolemaksi, mutta Henki tekee eläväksi.

Uuden liiton kirkkaus

7Kun lain säädökset oli kaiverrettu kivitauluihin, israelilaiset eivät voineet katsoa Mooseksen kasvojen kirkkautta. Jos kuolemaa palvelevalla viralla oli tällainen katoava kirkkaus, 8kuinka kirkas onkaan Henkeä palveleva virka! 9Jos kerran tuomion virka loistaa kirkkautta, on oikeamielisyyden virka vielä paljon loistavampi. 10Sen suunnaton kirkkaus himmentää kaiken, mikä ennen näytti kirkkaalta. 11Jos katoavakin kerran on kirkasta, niin vielä paljon kirkkaampaa on se, mikä pysyy.

12Koska meillä on tällainen toivo, esiinnymme rohkeasti, 13toisin kuin Mooses. Hänhän peitti kasvonsa, etteivät israelilaiset näkisi hänen tilapäisen kirkkautensa katoavan. 14Israelilaisista tuli itsepäisiä, ja sama peite on vieläkin paikoillaan, kun he lukevat vanhan liiton kirjoituksia. Se ei poistu, sillä vain Kristus voi sen poistaa. 15Peite on vielä nykyisinkin israelilaisten sydämen päällä, kun Mooseksen lakia luetaan. 16Aina, kun jonkun sydän kääntyy Herran puoleen, peite poistetaan.

17Herra on Henki, ja siellä, missä on Herran Henki, on vapaus. 18Me kaikki heijastamme peittämättömillä kasvoillamme Herran kirkkautta ja muutumme hänen kuvansa kaltaisiksi. Herran Hengen voimalla tuo kirkkaus vie meidätkin kirkkauteen.

2. Kor. - 2. kirje korinttilaisille 3:1-18UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä