Suomen Pipliaseura

8.8.2024 Torstai

Sana

Kun Jeesus oli tullut Kesareaan, joka oli Filippoksen hallitsemalla alueella, hän kysyi oppilailtaan: ”Mitä ihmiset puhuvat Ihmisen Pojasta? Kuka hän heidän mielestään on?” Oppilaat vastasivat: ”Joidenkin mielestä sinä olet Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia. Jotkut taas sanovat, että sinä olet Jeremia tai joku muu profeetoista.” ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Jeesus kysyi. Pietari vastasi hänelle: ”Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.”

Jeesus sanoi Pietarille: ”Simon Barjoona, sinä olet onnenpoika. Et ole saanut tietoasi keltään kuolevaiselta. Sen on paljastanut sinulle taivaallinen Isäni. Minä puolestani sanon sinulle, että sinä olet Pietari, Kallio. Tälle kallioperustalle minä rakennan kirkkoni, eikä Manalan linnoitus sitä voita. Annan sinulle taivaiden valtakunnan avaimet. Jos sinä sidot jotain maan päällä, se on sidottu myös taivaissa. Jos taas vapautat jotain maan päällä, se on vapaa myös taivaissa.” Sitten Jeesus kielsi oppilaita kertomasta kellekään, että hän oli Kristus.

Siitä lähtien Jeesus alkoi puhua oppilaille, että hänen täytyi mennä Jerusalemiin. Kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet järjestäisivät hänelle siellä paljon kärsimyksiä. Hänet tapettaisiin, ja kolmantena päivänä hänet herätettäisiin kuolleista.

Pietari vei Jeesuksen syrjään ja moitti häntä: ”Ei ikinä! Sinulle ei saa käydä niin!” Mutta Jeesus kääntyi ja sanoi: ”Sinun kuuluu seurata minua, Saatana! Olet minulle vahingoksi, koska ajattelet asiaa ihmisten etkä Jumalan näkökulmasta.” (Matt. 16: 13–23)

Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä