Suomen Pipliaseura

9.10.2022 vesper

UT lukukappale

12Minun käskyni on: rakastakaa toisianne niin kuin minä olen rakastanut teitä. 13Ei ole olemassa suurempaa rakkautta kuin se, että antaa henkensä ystäviensä vuoksi. 14Te olette ystäviäni, jos teette niin kuin käsken. 15En sano teitä enää palvelijoiksi, koska palvelija ei tiedä isäntänsä aikeita. Sanon teitä ystävikseni, koska olen kertonut teille kaiken, minkä Isältäni kuulin. 16Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, jotta lähtisitte tuottamaan pysyviä hedelmiä. Kun teette niin, saatte kaiken, mitä pyydätte Isältä minun nimissäni. 17Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.»

Maailma vihaa Jeesuksen omia

18»Jos maailma vihaa teitä, niin muistattehan, että ennen teitä se on vihannut minua. 19Jos olisitte kotoisin maailmasta, se rakastaisi teitä ominaan. Te ette kuitenkaan ole maailmasta, koska minä olen valinnut ja pelastanut teidät omikseni maailman keskeltä. Siksi maailma vihaa teitä.

20Pitäkää mielessänne, mitä sanoin teille: ’Palvelija ei ole suurempi kuin isäntänsä.’ Jos minua vainottiin, vainotaan teitäkin. Jos minua kuunneltiin, kuunnellaan teitäkin. 21Kaiken tämän ihmiset tekevät teille minun maineeni perusteella; he eivät tiedä, kuka minut on lähettänyt. 22Jos en olisi tullut ja puhunut heille, he eivät olisi syyllisiä, mutta nyt he eivät voi puolustella syntejään. 23Se, joka vihaa minua, vihaa myös Isääni. 24Minä tein ihmisten parissa tekoja, joita kukaan muu ei ole tehnyt. Jos en olisi tehnyt niitä, ihmiset eivät olisi syntisiä. Nyt he ovat kuitenkin nähneet tekoni, ja silti he vihaavat minua ja Isääni. 25Näin tapahtui, jotta kävisi niin kuin heidän kirjoituksissaan sanotaan: ’He vihasivat minua ilman syytä.’

26Minä lähetän teille Rohkaisijan Isän luota. Kun Totuuden Henki saapuu Isän luota, hän todistaa minusta. 27Niin todistatte tekin, koska olette olleet kanssani alusta saakka.»

Joh. - Johannes 15:12-27UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä