Suomen Pipliaseura

14.12.2022 laudes

UT lukukappale

Tervehdys

1Paavali, Silvanus ja Timoteus tervehtivät Tessalonikan seurakuntaa, joka kuuluu Jumalalle, meidän Isällemme, ja Herralle Jeesukselle Kristukselle. 2Jumalan, meidän Isämme, ja Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyyttä ja rauhaa teille.

Kristuksen paluupäivä on tuomiopäivä

3Meidän on syytä kiittää aina Jumalaa teistä, veljet ja sisaret. Se on paikallaan, koska uskonne kasvaa kasvamistaan ja koska te kaikki rakastatte toisianne yhä enemmän. 4Niinpä voimmekin ylpeillä Jumalan seurakunnissa teistä, teidän uskostanne ja siitä kestävyydestä, jota osoitatte kaikissa kohtaamissanne vainoissa ja vastoinkäymisissä. 5Ne osoittavat, että Jumala tuomitsee oikein, kun teidät todetaan hänen valtakuntansa arvoisiksi. Tämän vuoksi te myös kärsitte.

6Jumala näet pitää oikeudenmukaisena maksaa samalla mitalla niille, jotka nyt panevat teidät ahtaalle. 7Teidät ahdistetut hän sen sijaan päästää vapaaksi niin kuin meidätkin. Tämä tapahtuu sitten, kun Herra Jeesus Kristus saapuu taivaasta voimakkaiden enkeliensä kanssa. 8Hän ilmestyy tulen liekeissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä tottele Herramme Jeesuksen sanomaa. 9Heidän rangaistuksensa on tuho, ikuinen ero Herrasta ja hänen kirkkautensa voimasta. 10Sinä päivänä Herra saapuu ottamaan vastaan pyhiensä kunnioituksen ja kaikkien uskovien hämmästyksen – teidänkin, koska olette kuulleet meidän todistuksemme.

11Siksi rukoilemme aina puolestanne, että Jumalamme pitäisi teitä kutsumisen arvoisina. Pyydämme, että hän voimallaan saa teidät tahtomaan kaikkea hyvää ja toimimaan uskonne mukaisesti. 12Näin te olette kunniaksi Herramme Jeesuksen nimelle ja hän teille. Samalla toteutuu Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen hyvyys.

2. Tess. - 2. kirje tessalonikalaisille 1:1-12UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä