Suomen Pipliaseura

18.12.2022 vesper

UT lukukappale

6Enkeli sanoi minulle: »Nämä sanat ovat luotettavia ja tosia. Herra Jumala antaa Henkensä profeetoille. Hän lähetti enkelinsä paljastamaan alamaisilleen, mitä väistämättä pian tapahtuu. 7Minä tulen pian. Onnellinen se, joka ottaa vakavasti tässä kirjassa kerrotun ennustuksen.»

Kunnia hänelle, jolle se kuuluu

8Minä, Johannes, kuulin ja näin tämän kaiken. Tämän kuultuani ja nähtyäni heittäydyin enkelin jalkojen juureen. Tahdoin palvoa häntä, koska hän oli näyttänyt tämän kaiken minulle. 9Hän sanoi: »Varokin tekemästä noin! Minä olen samanlainen palvelija kuin sinä ja profetoivat veljesi ja sisaresi ja kaikki ne, jotka ottavat vakavasti tämän kirjan sanat. Vain Jumalaa sinun pitää palvoa!»

10Hän jatkoi: »Älä sulje sinetillä tässä kirjassa olevia ennussanoja, sillä niiden toteutuminen on lähellä. 11Rikolliset, tehkää rikoksianne, kun vielä ehditte. Saastaiset, vielä on aikaa liata itsenne entistä pahemmin. Oikeamieliset, olkaa edelleen oikeamielisiä. Pyhät, tulkaa entistä pyhemmiksi.»

Sisään päästetyt ja ulos jätetyt

12»Minä tulen pian. Tuon tullessani jokaiselle sen palkkion, jonka hänen tekonsa ansaitsevat. 13Minä olen kuin alfa ja omega, ensimmäinen ja viimeinen kirjain, alku ja loppu.

14Onnellisia ne, jotka pesevät vaatteensa. Heillä on lupa kulkea portista kaupunkiin ja syödä elämän puusta. 15Ulos jätetään huoripukit, noidat ja muut koirat, murhaajat ja epäjumalien palvojat ja kaikki muutkin valhetta rakastavat. 16Minä, Jeesus, lähetin viestinviejäni ilmoittamaan tämän kaiken seurakunnille. Olen Daavidin juuresta kasvanut verso ja hänen sukuaan. Olen kirkas aamutähti.»

17Henki ja morsian sanovat: »Tule!» Jos kuulet tämän, sano sinäkin: »Tule!» Tule, jos sinulla on jano. Jos haluat, saat juoda vapaasti elämän vettä.

Varoituksen sana

18Minä vakuutan jokaiselle, joka kuulee tämän kirjan ennussanat: Jos joku panee niihin jotain lisää, panee Jumala hänen kärsittävikseen kaikki kirjassa kuvatut onnettomuudet. 19Jos joku ottaa niistä jotain pois, ottaa Jumala häneltä pois osuuden elämän puusta ja pyhästä kaupungista, joista tässä kirjassa on kerrottu.

Loppusanat

20Näiden asioiden todistaja sanoo: »Näin on, minä tulen pian.» Aamen. Tule, Herra Jeesus! 21Herran Jeesuksen hyvyyttä kaikille.

Ilm. - Ilmestys 22:6-21UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä