Suomen Pipliaseura

13.8.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 13.8.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinun oikeudenmukaisuutesi on aika outoa: et vaadi minua tilille rikkomuksistani, vaan otat ne omalle kontollesi.

. . .

Armahduksesi varassa uskallan olla tässä edessäsi.


SANA

Jos sanomme, ettemme ole syntisiä, petämme itseämme emmekä puhu totta. Jos taas tunnustamme syntimme, antaa uskollinen ja oikeudenmukainen Jumala ne meille anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole tehneet syntiä, väitämme Jumalaa valehtelijaksi emmekä elä hänen sanansa mukaan.

Kirjoitan teille tästä, rakkaat lapset, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin tekee syntiä, meitä on Isän luona puolustamassa oikeamielinen Jeesus Kristus. Hän on uhri, joka sovitti meidän syntimme – eikä vain meidän vaan koko maailman. (1. Joh. 1: 8–2: 2)

  • Onko minun helppo pitää itseäni syntisenä? Miksi on, miksi ei?
  • Mitä sana synti minulle merkitsee?
  • Miten minä olen syntinen?
  • Millainen kokemus minulla on syntien anteeksisaamisesta?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kiitos sanasi tarjoamasta itsetuntemuksesta. Anna minun elää ja kasvaa siinä.

Raamatunteksti(t)

Syntien tunnustaminen ja sovitus

8Jos väitämme, ettemme ole syntisiä, me petämme itseämme eikä totuus ole meissä. 9Jos me tunnustamme syntimme, niin Jumala, joka on uskollinen ja vanhurskas, antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. 10Jos väitämme, ettemme ole syntiä tehneet, teemme hänestä valehtelijan eikä hänen sanansa ole meissä.

1Rakkaat lapset! Kirjoitan tämän teille, jotta ette tekisi syntiä. Jos joku kuitenkin syntiä tekee, meillä on Isän luona puolustaja, joka on vanhurskas: Jeesus Kristus. 2Hän on meidän syntiemme sovittaja, eikä vain meidän vaan koko maailman.

1. Johanneksen kirje 1:8-2:2KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä