Suomen Pipliaseura

14.4.2024 2. sunnuntai pääsiäisestä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 14.4.2024

TÄSSÄ

Mietin hetken ja poimin elämästäni hyviä asioita, sellaisia, joiden ajatteleminen tuo iloa ja elämä tuntuu yltäkylläiseltä. Viivyn hetken niissä.

. . .

Tässä on hyvä olla. Olen hiljaa ja odotan. Puhu sinä.


SANA

”Minä vakuutan teille: Se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää aidan yli, on varas ja rosvo. Lampaiden paimen sen sijaan kulkee portista. Hänelle vartija avaa portin. Lampaat kuulevat hänen äänensä ja seuraavat häntä, kun hän kutsuu nimeltä omiaan. Kun hän on päästänyt kaikki lampaansa tarhasta, hän kulkee niiden edellä. Lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Ketään vierasta ne eivät takuulla seuraa vaan pakenevat häntä, koska vieraiden ääni on niille outo.”

Tällaisen vertauksen Jeesus esitti. Kuulijat eivät kuitenkaan ymmärtäneet, mistä oli kysymys.

Siksi Jeesus jatkoi: ”Minä vakuutan teille: Minä olen portti lampaille. Kaikki ennen minua tulleet olivat varkaita ja rosvoja, eivätkä lampaat kuunnelleet heitä. Minä olen portti. Joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen. Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan yltäkylläisen elämän. (Joh. 10:1–10)

  • Millä nimellä ja millaisella äänellä Jeesus minua kutsuu?
  • Jeesus kutsuu nimeltä omiaan. Olenko minä hänen omansa? Entä jos koen, että en ole hänen omansa?
  • Minua kutsutaan luottamaan Jeesukseen kaikissa elämäni asioissa. Ajattelen niitä elämäni alueita, joissa minun on vaikea luottaa Jumalaan. Kerron niistä Jeesukselle ja kuuntelen, mitä hän minulle sanoo.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Pidä minut aina niin lähellä sinua, että kuulen äänesi.

Raamatunteksti(t)

Hyvä paimen

1»Totisesti, totisesti: se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää sinne muualta, on varas ja rosvo. 2Se, joka menee portista, on lampaiden paimen. 3Hänelle vartija avaa portin, ja lampaat kuuntelevat hänen ääntään. Hän kutsuu lampaitaan nimeltä ja vie ne laitumelle. 4Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. 5Vierasta ne eivät lähde seuraamaan vaan karkaavat hänen luotaan, sillä ne eivät tunne vieraan ääntä.»

6Jeesus esitti heille tämän vertauksen, mutta he eivät ymmärtäneet, mitä hän puheellaan tarkoitti. 7Siksi Jeesus jatkoi:

»Totisesti, totisesti: minä olen lampaiden portti. 8Ne, jotka ovat tulleet ennen minua, ovat kaikki olleet varkaita ja rosvoja, eivätkä lampaat ole kuunnelleet heitä. 9Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen. 10Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.

Johannes 10:1-10KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä