Suomen Pipliaseura

16.4.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 16.4.2024

TÄSSÄ

Katselen mielessäni hetken ihmisiä, jotka ovat minua elämäni aikana paimentaneet.

. . .

Kiitos heistä. Jokaisesta.

SANA

Minä olen Kristuksen kärsimysten todistaja ja osallinen siitä kirkkaudesta, joka kerran ilmestyy. Olen myös yksi vanhimmista ja kehotan niitä, jotka teidän joukossanne ovat samassa asemassa: Ohjatkaa sitä laumaa, jota Jumala on pannut teidät paimentamaan. Älkää tehkö sitä pakosta vaan vapaaehtoisesti, Jumalan mielen mukaisesti, ei rahanhimosta vaan aidosta innosta. Älkää hallitko herroina niitä, jotka ovat teidän vastuullanne, vaan olkaa laumanne esikuvia. Kun ylipaimen sitten ilmestyy, saatte kunnianosoitukseksi kuihtumattoman seppeleen. (1. Piet. 5: 1–4)

  • Voi ajatella, että Jumala on pannut jokaisen ihmisen paimentamaan jotakin laumaa. Mikä on minun laumani? Miten minä sitä paimennan? Kuka minua paimentaa?
  • Millaisen kärsimyksen todistaja minä olen ja mistä olen silloin osallinen? Pietarin kirjeen kirjoittaja totesi olevansa osallinen kirkkaudesta. Koenko minä samoin?
  • Millainen ja keille pyrin olemaan esikuva?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Tässä olen, ja tässä ovat ihmiset, jotka olet minulle antanut. Siunaa meitä, Jumala.

Raamatunteksti(t)

Seurakunta ja sen kaitsijat

1Seuraavan kehotuksen minä osoitan niille, jotka teidän joukossanne ovat vanhimman asemassa – minä, joka itsekin olen vanhin ja Kristuksen kärsimysten todistaja sekä myös osallinen siitä kirkkaudesta, joka on ilmestyvä: 2Kaitkaa sitä laumaa, jonka Jumala on teille uskonut, älkää pakosta, vaan vapaaehtoisesti, Jumalan tahdon mukaan, älkää myöskään alhaisesta voitonhimosta, vaan sydämenne halusta. 3Älkää herroina vallitko niitä, jotka teidän osallenne ovat tulleet, vaan olkaa laumanne esikuvana. 4Silloin te ylimmän paimenen ilmestyessä saatte kirkkauden seppeleen, joka ei kuihdu.

1. Pietarin kirje 5:1-4KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä