Suomen Pipliaseura

17.6.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 17.6.2024

TÄSSÄ

Jumala, sinä näet, mistä tuomitsen itseäni ja mistä toisia. Auta minua uskomaan, että olet armahtaja.

. . .

Panen hetkeksi syrjään muut ajatukseni ja käännyn sinun puoleesi.


SANA

Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Saatte näet saman tuomion, jonka itse annatte muille. Teille annostellaan samalla mitalla, jolla itse annostelette. Miten huomaat tikun toisen silmässä, kun et näe tukkia omassa silmässäsi? Miten voit sanoa toiselle: ’Annahan kun nyppään tikun silmästäsi’, kun omasta silmästäsi törröttää tukki? Ota ensin tukki omasta silmästäsi, senkin teeskentelijä. Vasta silloin näet niin tarkasti, että voit ottaa tikun toisen silmästä. (Matt. 7: 1–5)

  • Milloin ja miten olen jäänyt kiinni siitä, että olen arvostellut toista piirteestä, jonka olen sitten huomannutkin itsessäni?
  • Mitä minun ihmissuhteissani voisi tarkoittaa tekstin viimeinen lause: ”Vasta silloin näet niin tarkasti, että voit ottaa tikun toisen silmästä”?
  • Vuoden 2020 suomennos sanoittaa Matteuksen versiota Isä meidän rukouksesta ” . . anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin olemme antaneet anteeksi niille, jotka ovat meille velkaa.” Ketkä ovat minulle rakkauden, arvostuksen tai huomaavaisuuden velkaa? Miten hyvin olen onnistunut antamaan anteeksi heille?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Hyvä Jumala, olisiko mahdollista kaivaa minusta esiin rauhan rakentajan ominaisuuksia? ”Onnellisia ovat rauhantekijät: heitä kutsutaan Jumalan lapsiksi. (Matt. 5: 9)”

Raamatunteksti(t)

Ohjeita ja lupauksia

1»Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte, niin tullaan teille mittaamaan. 3Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi? 4Kuinka voit sanoa veljellesi: ’Annapa kun otan roskan silmästäsi’, kun omassa silmässäsi on hirsi? 5Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.

Matteus 7:1-5KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä