Suomen Pipliaseura

18.5.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 18.5.2024

TÄSSÄ

Kun olen tässä, sinä, Jumala, katselet minua rakkaudella. Sydämeni syke, hengitysilman kulkeminen sisään ja ulos on merkki sinun jatkuvasta luomistyöstäsi minussa.

. . .

Olen hiljaa ja kuuntelen minussa virtaavaa elämää.

SANA

”Minä vakuutan teille: se, joka luottaa minuun, pystyy tekemään samanlaisia ja suurempiakin tekoja kuin minä teen. Minä menen Isän luokse. Mitä ikinä pyydättekään minun nimissäni, minä teen sen. Siten Isä kirkastuu Pojassa. Teen mitä tahansa, mitä pyydätte minulta nimeeni vedoten.

Jos rakastatte minua, noudatatte käskyjäni. Pyydän Isää antamaan teille toisen rohkaisijan, joka on kanssanne ikuisesti. Hän on Totuuden Henki; maailma ei voi saada Henkeä, koska se ei näe eikä tunne häntä. Te tunnette hänet, koska hän pysyy luonanne ja on teissä.” (Joh. 14: 12–17)

  • Millaisia samanlaisia ja suurempiakin tekoja kuin Jeesus teki, minä haluaisin tehdä? Miksi?
  • Mitä olen Jeesukselta pyytänyt, mitä saanut? Entä miten olen selvinnyt, jos en ole saanut?
  • Mitä Jeesuksen käskyjä minä noudatan? Miksi?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kasvata minussa avoimuutta ja rohkeutta ottaa lähettämäsi Rohkaisija vastaan.

Raamatunteksti(t)

12»Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo, 13ja mitä ikinä te pyydätte minun nimessäni, sen minä teen, jotta Isän kirkkaus tulisi julki Pojassa. 14Mitä te minun nimeeni vedoten pyydätte minulta, sen minä teen.

Lupaus Pyhästä Hengestä

15»Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. 16Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. 17Tämä puolustaja on Totuuden Henki. Maailma ei voi Henkeä saada, sillä maailma ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy luonanne ja on teissä.

Johannes 14:12-17KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä