Suomen Pipliaseura

20.7.2024 Lauantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 20.7.2024

TÄSSÄ

Kerron sinulle tunnetilani, kiukkuni, ihastukseni ja välinpitämättömyyteni. Tällaisena olen tässä edessäsi.

. . .

Vahvista minussa hyvää ja eloisaa. Tarvitsen sinua.


SANA

Jeesus esitti heille toisen vertauksen: ”Taivaiden valtakunta on kuin mies, joka kylvi peltoonsa hyvää siementä. Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihollisensa kävi kylvämässä vehnän joukkoon vehnältä näyttävää myrkkykasvia ja meni pois. Kun vilja sitten nousi maasta ja sato alkoi kypsyä, oli joukossa myös tätä valevehnää. Työmiehet tulivat kysymään isännältä: ’Herra, etkö kylvänytkin peltoosi hyvää siementä? Mistä valevehnä on tullut?’ Isäntä vastasi, että se oli vihollisen tekosia. Työmiehet kysyivät: ’Tahdotko, että menemme repimään sen maasta?’ ’Ei’, isäntä vastasi. ’Valevehnää poistaessanne voisitte repiä vehnääkin. Antakaa molempien kasvaa yhdessä sadonkorjuuseen saakka. Silloin sanon sadonkorjaajille: ’Kerätkää ensin valevehnät. Sitokaa niistä nippuja ja polttakaa ne. Kootkaa sitten vehnä varastooni.’” (Matt. 13: 24–30)

  • Millainen kokemus minulla on siitä, jos on, että ihminen, jonka olin jo valmis tuomitsemaan, paljastuikin myöhemmin varsin myönteiseksi tapaukseksi?
  • Onko minut joskus tuomittu väärin perustein? Miltä se tuntui? Miten selvisin siitä?

Minkä hyvän ja kauniin toivoisin itsessäni kasvavan, minkä huonon häviävän, kehnon kuivuvan?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Auta, etten tuomitsisi ketään saamani ensivaikutelman perusteella. ”Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Saatte näet saman tuomion, jonka itse annatte muille. Teille annostellaan samalla mitalla, jolla itse annostelette.” (Matt. 7: 1,2)

Raamatunteksti(t)

Vehnä ja rikkavilja

24Jeesus esitti heille toisen vertauksen taivasten valtakunnasta: »Mies kylvi peltoonsa hyvää siementä. 25Mutta kun kaikki nukkuivat, hänen vihamiehensä tuli, kylvi vehnän sekaan rikkaviljaa ja meni pois. 26Kun vilja nousi oraalle ja alkoi tehdä tähkää, rikkaviljakin tuli näkyviin. 27Työmiehet menivät silloin isäntänsä luo ja sanoivat hänelle: ’Herra, etkö sinä kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen on tullut rikkaviljaa?’ 28Isäntä sanoi heille: ’Se on vihamieheni työtä.’ Miehet kysyivät silloin häneltä: ’Tahdotko, että menemme kitkemään sen pois?’ 29’En’, hän vastasi, ’te voitte rikkaviljaa kootessanne nyhtää sen mukana vehnääkin. 30Antakaa niiden kasvaa yhdessä elonkorjuuseen asti. Kun sen aika tulee, minä sanon korjuuväelle: Kootkaa ensin rikkavilja ja sitokaa se kimpuiksi, että se poltettaisiin. Mutta vehnä korjatkaa aittaani.’»

Matteus 13:24-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä