Suomen Pipliaseura

20.8.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 20.8.2024

TÄSSÄ

Milloin tahansa voin tulla läsnäoloosi, Jeesus. Olet aina lähellä. En tarvitse puhelinta, en e-mailia.

. . .

Tuon tänään eteesi tämän päivän ajatukseni ja aikeeni. Kiitos, että siunaat ne.


SANA

Silloin Pietari kysyi: ”Mehän olemme jättäneet kaiken ja lähteneet seuraamaan sinua. Mitä me siitä hyvästä saamme?” Jeesus vastasi: ”Minä vakuutan teille: Kun maailma syntyy uudelleen ja Ihmisen Poika istuu kirkkautensa valtaistuimelle, saatte myös te kaksitoista istua valtaistuimelle hallitsemaan Israelin kahtatoista heimoa. Silloin jokainen, joka minun nimeni vuoksi on jättänyt talonsa, veljensä tai sisarensa, isänsä, äitinsä tai lapsensa tai peltonsa, saa satakertaisesti takaisin ja perii ikuisen elämän. Mutta monet ensimmäiset tulevat viimeisiksi ja viimeiset ensimmäisiksi.” (Matt. 19: 23–30)

  • Keskustelu seuraamisen merkityksestä jatkuu Jeesuksen ja oppilaiden kesken. Mistä koen joutuneeni luopumaan Jeesuksen seuraamisen vuoksi?
  • Miltä tämä minun korviini kuulostaa?
  • Viimeinen lause ikään kuin pudottaa maan pinnalle. Sekä oppilaat että minä, tämän päivän oppilas, ajattelemme omahyväisesti, että asiat ovat kunnossa, olemme Jumalan valitsemia.
  • Mutta voi olla, että en kuulukaan ensimmäisiin. Toivottavasti edes viimeisiin.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Kun näin hänet, kaaduin hänen jalkojensa juureen kuin kuollut. Hän laittoi oikean kätensä päälleni ja sanoi: ”Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen”. (Ilm. 1: 17)

Raamatunteksti(t)

23Silloin Jeesus sanoi opetuslapsilleen: »Totisesti: rikkaan on vaikea päästä taivasten valtakuntaan. 24Minä sanon teille: helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.» 25Kun opetuslapset kuulivat tämän, he olivat ihmeissään ja kysyivät: »Kuka sitten voi pelastua?» 26Jeesus katsoi heihin ja sanoi: »Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista.»

Opetuslasten tuleva palkka

27»Entä me?» kysyi silloin Pietari. »Me olemme luopuneet kaikesta ja seuranneet sinua. Mitä me siitä saamme?»

28Jeesus sanoi heille:

»Totisesti: kun Ihmisen Poika uuden maailman syntyessä istuutuu kirkkautensa valtaistuimelle, silloin tekin, jotka olette seuranneet minua, saatte istua kahdellatoista valtaistuimella ja hallita Israelin kahtatoista heimoa. 29Ja jokainen, joka minun nimeni tähden on luopunut talostaan, veljistään tai sisaristaan, isästään, äidistään tai lapsistaan tai pelloistaan, saa satakertaisesti takaisin ja perii iankaikkisen elämän. 30Mutta monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä.

Matteus 19:23-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä