Suomen Pipliaseura

21.6.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 21.6.2024

TÄSSÄ

Tulen tietoiseksi tämän hetken mielentilastani. Kerron sen Jeesukselle.

. . .

Koetan keskittyä kuulemaan, mitä asiaa Jeesuksella on minulle. Jään hänen eteensä.


SANA

Kun Jeesus tuli alas vuorelta, suuri väkijoukko seurasi häntä. Silloin Jeesuksen luokse tuli mies, jolla oli hankala ihosairaus. Hän heittäytyi maahan ja sanoi: ”Herra, sinä voit parantaa minut, jos tahdot.” Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: ”Minä tahdon. Parane.” Mies parani sairaudestaan saman tien. Jeesus sanoi miehelle: ”Katsokin, ettet puhu tästä kellekään. Käy vain näyttäytymässä papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja todisteeksi parantumisestasi.” (Matt. 8: 1–4)

  • Oletan, että mies ei kertonut parantumisestaan kenellekään. Mitä arvelen parantuneen miehen ajatelleen sydämessään Jeesuksesta? Koetan kuvitella, millainen mies hänestä sittemmin tuli.
  • Mitähän mies vastasi puhdistumisrituaalin toimittaneelle papille, kun tämä kysyi, miten hän oli parantunut?
  • Mitä tarkoitan sanoessani Jeesukselle ”Herra, sinä voit parantaa minut, jos tahdot.”?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Mitä tämän päivän tarpeita, omiani ja muiden, tuon nyt Jeesukselle tiettäväksi? Mitä minä voin tehdä niiden täyttämiseksi?

Raamatunteksti(t)

Jeesus parantaa spitaalisen

1Kun Jeesus tuli alas vuorelta, suuri ihmisjoukko seurasi häntä. 2Hänen luokseen tuli silloin muuan spitaalinen. Mies heittäytyi maahan hänen eteensä ja sanoi: »Herra! Jos vain tahdot, sinä voit puhdistaa minut.» 3Jeesus ojensi kätensä, kosketti miestä ja sanoi: »Minä tahdon. Tule puhtaaksi.» Heti mies parani taudistaan. 4Jeesus sanoi hänelle: »Katso, ettet puhu tästä kenellekään. Mene vain näyttämään itsesi papille ja anna Mooseksen määräämä uhrilahja, todisteeksi parantumisesta.»

Matteus 8:1-4KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä