Suomen Pipliaseura

21.7.2024 9. sunnuntai helluntaista

Kuuntele Tässä olen harjoitus 21.7.2024

TÄSSÄ

Jeesus, auta minua olemaan totta tänään ajatuksissani, puheissani ja sydämessäni.

. . .

Sinä olet tie, totuus ja elämä.


SANA

”Jos kuulet nämä sanani, toimi niiden mukaan. Silloin olet kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa. Se ei kuitenkaan sortunut, koska se oli rakennettu kalliolle. Mutta jos kuulet sanani etkä toimi niiden mukaan, olet kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. Sateet tulivat, joet tulvivat ja tuulet pieksivät taloa, ja se sortui rytinällä.”

Tähän Jeesus päätti puheensa. Väkijoukko oli ihmeissään hänen opetuksestaan. Jeesus näet opetti arvovaltaisesti kuin hallitsija, ei niin kuin oppineet. (Matt. 7: 24–29)

  • Mistä tiedän toiminko minä aina totuudenmukaisesti ja oikein? Onko oikein toimiminen helppoa?
  • Elämässä joutuu tekemään valintoja. Edellinen valinta viitoittaa tietä seuraavaan. Kadunko joitakin valintoja elämässäni? Miksi?
  • Puhun Jeesukselle elämäni valinnoista, hyvistä ja huonoista. Mitä hän vastaa minulle?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Katselen elettyjä päiviäni, menneisyyttäni, Jumala, ja kiitän siitä. Kiitän kohtaamistani ihmisistä. Kiitän erilaisista tilanteista, joissa olen saanut olla mukana. Jätän erilaiset valinnat sinun käsiisi, Jumala. Sinun armosi varassa voin jatkaa.

Raamatunteksti(t)

Kaksi rakentajaa

24»Jokainen, joka kuulee nämä sanani ja tekee niiden mukaan, on kuin järkevä mies, joka rakensi talonsa kalliolle. 25Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, mutta se ei sortunut, sillä se oli rakennettu kallioperustalle.

26»Jokainen, joka kuulee nämä sanani mutta ei tee niiden mukaan, on kuin tyhmä mies, joka rakensi talonsa hiekalle. 27Alkoi sataa, tulvavesi virtasi ja myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, maan tasalle saakka.»

Vuorisaarnan vaikutus

28Kun Jeesus oli lopettanut puheensa, kansanjoukot olivat hämmästyksissään hänen opetuksestaan. 29Hän opetti niin kuin se, jolle on annettu valta, ei niin kuin lainopettajat.

Matteus 7:24-29KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä