Suomen Pipliaseura

22.6.2024 Juhannuspäivä

Kuuntele Tässä olen harjoitus 22.6.2024

TÄSSÄ

Hengitän sisään ja ulos, rauhoitan mieleni. Katselen ympärilleni. Mitä Jumalan tekoja havaitsen? Mikä niistä herättää nyt erityisesti kiitollisen mielen?

. . .

Sinun käsiisi minä uskon henkeni (Ps. 31: 6). Nytkin, tässä hetkessä.


SANA

Elisabetin synnytyksen aika tuli, ja hän synnytti pojan. Naapurit ja sukulaiset kuulivat suuresta hyvyydestä, jota Herra oli hänelle osoittanut, ja iloitsivat hänen kanssaan. Kahdeksantena päivänä kaikki kokoontuivat lapsen ympärileikkaukseen. He kutsuivat häntä isänsä mukaan Sakariakseksi, mutta lapsen äiti sanoi: ”Ei, hänen nimekseen tulee Johannes.” ”Ei sinun suvussasi ole ketään sen nimistä”, muut sanoivat. He kysyivät elehtimällä lapsen isältä, millä nimellä hän halusi poikaa kutsuttavan. Tämä pyysi pienen kirjoitustaulun ja kirjoitti: ”Hänen nimensä on Johannes.” Kaikki olivat ihmeissään. Samassa Sakariaksen kieli alkoi toimia, ja hän ylisti Jumalaa.

Kaikki naapurit joutuivat pelon valtaan, ja tapauksesta puhuttiin koko Juudean vuoriseudulla. Kaikki, jotka siitä kuulivat, painoivat asian mieleensä ja miettivät: ”Mitä tästä lapsesta vielä tuleekaan?” Herran käsi oli hänen tukenaan. (Luuk. 1: 57–66)

  • Johannes on heprean kielestä periytyvä nimi (Yochanan). Se tarkoittaa Jumala on armollinen. Miten Jumala on ollut minulle armollinen?
  • Sakarias oli menettänyt väliaikaisesti puhekykynsä, koska hän ei ollut uskonut Jumalan lupausta Johanneksen syntymästä (tapahtumaketjua kuvataan aiemmissa Luukkaan evankeliumin 1. luvun jakeissa). Mitä Jumalan lupausta minun on tai on ollut vaikea ottaa vastaan? Puhun tästä Jumalan kanssa.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä olet luonut minut sisintäni myöten,

äitini kohdussa olet minut punonut.

Minä olen ihme, suuri ihme,

ja kiitän sinua siitä.

Ihmeellisiä ovat sinun tekosi,

minä tiedän sen. (Ps. 139: 13,14)
Anna minun tulla tänäänkin yhä enemmän siksi ihmeeksi, joksi minut loit.

Raamatunteksti(t)

Johannes Kastajan syntymä

57Elisabetin aika tuli, ja hän synnytti pojan. 58Kun naapurit ja sukulaiset kuulivat suuresta laupeudesta, jonka Herra oli hänelle osoittanut, he iloitsivat yhdessä hänen kanssaan. 59Kahdeksantena päivänä kokoonnuttiin ympärileikkaamaan lasta. Muut tahtoivat antaa hänelle isän mukaan nimeksi Sakarias, 60mutta hänen äitinsä sanoi: »Ei, hänen nimekseen tulee Johannes.» 61Toiset sanoivat: »Eihän sinun suvussasi ole ketään sen nimistä.» 62He kysyivät viittomalla isältä, minkä nimen hän tahtoi antaa lapselle. 63Sakarias pyysi kirjoitustaulun ja kirjoitti siihen: »Hänen nimensä on Johannes.» Kaikki hämmästyivät. 64Samalla hetkellä Sakarias sai puhekykynsä takaisin, ja hän puhkesi ylistämään Jumalaa.

65Sillä seudulla joutuivat kaikki pelon valtaan, ja näistä tapahtumista puhuttiin laajalti koko Juudean vuoriseudulla. 66Ne, jotka niistä kuulivat, painoivat kaiken mieleensä ja sanoivat: »Mikähän tästä lapsesta tulee?» Sillä Herran käsi oli hänen yllään.

Luukas 1:57-66KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä