Suomen Pipliaseura

23.5.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 23.5.2024

TÄSSÄ

Jeesus, sinä jaat huomiotasi ja sydämesi asioita ystävillesi, minullekin. Irrotan huomioni hetkeksi omista asioistani ja kiireistäni. Avaudun sinulle. Olen tässä edessäsi.

. . .

Anna minun ottaa vastaan ja ymmärtää, mitä saan.


SANA

Aterian aikana Jeesus otti leivän, lausui kiitosrukouksen ja mursi leivästä paloja. Hän jakoi ne oppilailleen ja sanoi: ”Ottakaa, tämä on minun ruumiini.” Sen jälkeen hän otti maljan, kiitti ja antoi sen heille. Kaikki joivat siitä.

Jeesus sanoi: ”Tämä on minun vereni, liiton veri. Se vuodatetaan monien puolesta. Minä vakuutan teille, etten koske viiniin ennen kuin juon uutta viiniä Jumalan valtakunnassa.” (Mark. 14: 22–25)

  • Jeesus antaa meille ruumiinsa ja verensä, elämänsä ja kuolemansa. Miten Jeesuksen elämä, kuolema ja ylösnousemus näkyvät elämässäni tänään?
  • Olen osallinen Jeesuksen ruumiista. Miltä se tuntuu, mitä se tarkoittaa? Minkä näkökulman se avaa minulle elämääni?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Sinä kutsut meitä valtakuntaasi, joka on tulossa ja joka toisaalta on jo nyt keskellämme. Anna minun elää myös taivaan kansalaisena maailmani keskellä.

Raamatunteksti(t)

Jeesus asettaa ehtoollisen

22Aterian aikana Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: »Ottakaa, tämä on minun ruumiini.» 23Sitten hän otti maljan, kiitti Jumalaa ja antoi heille, ja he kaikki joivat siitä. 24Hän sanoi: »Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan kaikkien puolesta. 25Totisesti: minä en enää maista viiniköynnöksen antia ennen kuin sinä päivänä, jona juon uutta viiniä Jumalan valtakunnassa.»

Markus 14:22-25KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä