Suomen Pipliaseura

30.7.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 30.7.2024

TÄSSÄ

Vetäydyn nyt yksinäisyyteen rukoilemaan ja lähetän kaikki muut ihmiset ja asiat pois mielestäni.

. . .

”Jumala, minun voimani, sinua minä odotan, sillä sinä olet turvani.” (Ps. 59: 10)


SANA

Heti sen jälkeen Jeesus käski oppilaat veneeseen ja käski heidän mennä edeltä toiselle puolelle järveä. Hän huolehtisi väkijoukon matkaan. Lähetettyään joukon pois Jeesus nousi vuorelle omiin oloihinsa rukoilemaan. Illalla hän oli yksin vuorella. Vene oli ehtinyt jo satojen metrien päähän rannasta ja ponnisteli aallokossa vastatuuleen.

Aamuyöllä Jeesus tuli oppilaiden luokse järven pinnalla kävellen. Kun oppilaat näkivät hänen kulkevan veden päällä, he kauhistuivat ja huusivat peloissaan: »Se on kummitus!» Mutta Jeesus sanoi heille: »Ottakaa rauhallisesti, minä se olen. Älkää pelätkö.» Pietari vastasi: »Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.» »Tule!» Jeesus sanoi. Pietari astui veneestä ja meni vettä pitkin Jeesuksen luokse. Mutta sitten hän pelästyi huomatessaan, miten kovaa järvellä tuuli. Hän alkoi upota ja huusi: »Herra, pelasta minut!» Jeesus ojensi heti kätensä ja tarttui Pietariin. »Miksi aloit epäillä, vähäuskoinen?» hän kysyi. He nousivat veneeseen, ja tuuli tyyntyi. Silloin kaikki heittäytyivät veneen pohjalle ja sanoivat: »Sinä olet tosiaan Jumalan Poika.»

Järven yli päästyään Jeesus ja oppilaat menivät Gennesaretin alueelle. (Matt. 14: 22–34)

  • Mitä mielikuvia matka vastarannalle minussa herättää? Olenko joskus ollut tai olenko nyt tuollaisella matkalla? Mitä olen löytänyt tai toivon löytäväni matkani aikana?
  • Jeesus on oppilaiden mielikuvissa aaveen kaltainen. Mitä minä ”luulen näkeväni” Jumalasta, mikä pelottaa minua? Puhun näistä mielikuvistani hänelle.
  • Miten jatkaisin Pietarin lausetta: ”Herra, jos se olet sinä…?” Kuuntelen, mitä minulle vastataan.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Vaan minä syntinen niin usein hätäilen. Saan Vapahtajaan luottaa, hän pelastuksen tuottaa. Eläissä, kuollessani on turva Herrassani.” (VK 297: 2)

Raamatunteksti(t)

Jeesus kävelee veden päällä

22Heti sen jälkeen Jeesus käski opetuslasten nousta veneeseen ja mennä vastarannalle edeltäkäsin, sillä aikaa kun hän lähettäisi väen pois. 23Kun ihmiset olivat lähteneet, hän nousi vuorelle rukoillakseen yksinäisyydessä. Illan tultua hän oli siellä yksin. 24Vene oli jo hyvän matkan päässä rannasta ja ponnisteli aallokossa vastatuuleen.

25Neljännen yövartion aikaan Jeesus tuli opetuslapsia kohti kävellen vettä pitkin. 26Kun he näkivät hänen kävelevän järven aalloilla, he säikähtivät ja huusivat pelosta, sillä he luulivat näkevänsä aaveen. 27Mutta samassa Jeesus jo puhui heille: »Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö.» 28Silloin Pietari sanoi hänelle: »Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.» 29»Tule!» sanoi Jeesus. Pietari astui veneestä ja käveli vettä pitkin Jeesuksen luo. 30Mutta huomatessaan, miten rajusti tuuli, hän pelästyi ja alkoi vajota. »Herra, pelasta minut!» hän huusi. 31Jeesus ojensi heti kätensä, tarttui häneen ja sanoi: »Vähäinenpä on uskosi! Miksi aloit epäillä?»

32Kun he olivat nousseet veneeseen, tuuli tyyntyi. 33Ja kaikki, jotka veneessä olivat, polvistuivat hänen eteensä ja sanoivat: »Sinä olet todella Jumalan Poika.»

Sairaat parantuvat

34Päästyään järven yli he nousivat maihin Gennesaretissa.

Matteus 14:22-34KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä