Suomen Pipliaseura

4.3.2024 Maanantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 4.3.2024

TÄSSÄ

Haluaisin olla tässä, mutta mieleni karkaa milloin minnekin. Kutsut minut, Jumala, yhä uudelleen takaisin.

. . .

Anteeksiantava ja laupias on Herra, hän on kärsivällinen, suuri on hänen hyvyytensä (Ps. 145: 8).


SANA

Sitten hän jatkoi: ”Minä vakuutan teille, ettei ketään profeettaa hyväksytä omalla kotiseudullaan. Minä vakuutan: Israelissa oli paljon leskiä Elian aikana – silloin kun taivas ei antanut sadetta kolmeen ja puoleen vuoteen ja koko maahan tuli paha nälänhätä. Silti Eliaa ei lähetetty heidän luokseen vaan Sidonin Sarpatissa asuvan lesken luokse. Samoin Israelissa monet kärsivät profeetta Elisan aikana hankalasta ihosairaudesta, mutta kukaan heistä ei parantunut. Vain syyrialainen Naaman parani.”

Näitä puheita kuunnellessaan kaikki synagogassa olevat raivostuivat. He ryntäsivät Jeesuksen kimppuun ja retuuttivat hänet ulos kaupungista. Kaupunki oli rakennettu vuorelle, ja Jeesus vietiin jyrkänteelle, josta hänet aiottiin heittää alas. Hän kuitenkin kulki väkijoukon läpi ja lähti pois. (Luuk. 4: 24–30)

  • Kuvittelen itseni synagoogaan ihmisten keskelle. Kuuntelen Jeesuksen puhetta ihmeissäni. Miksi hän haluaa ärsyttää puheellaan ihmisiä? Millaiseksi tunnen oloni, kun ihmiset alkavat huutaa ja raivota? Kenen puolella oikeasti olen, ihmisten vai Jeesuksen? Mitä hän sanoo minulle?
  • Onko minua joskus ymmärretty väärin omassa perheessä tai suvussa? Miltä se on tuntunut? Miten osaisin keskustella erilaisista ja eriävistä näkemyksistä toisinajattelijoiden kanssa?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Jumala, anna minulle kärsivällisyyttä ymmärtää erilaisia näkemyksiä ja erilaisuutta. Kun minua ei ymmärretä tai ajatukseni torjutaan, anna viisautta nähdä sanojen taakse. Ymmärrystä, joka arvostaa molempia osapuolia.

Raamatunteksti(t)

24Ja hän jatkoi: »Totisesti: kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. 25Uskokaa minua: Israelissa oli monta leskeä Elian aikana, silloin kun taivas ei antanut vettä kolmeen ja puoleen vuoteen ja koko maahan tuli kova nälänhätä. 26Silti Eliaa ei lähetetty heidän luokseen, vaan Sidonin maahan, Sarpatissa asuvan leskivaimon luo. 27Samoin Israelissa oli monta spitaalista profeetta Elisan aikana, mutta yhtäkään heistä ei puhdistettu, ainoastaan Naaman, joka oli syyrialainen.»

28Tämän kuullessaan kaikki, jotka olivat synagogassa, joutuivat raivon valtaan. 29He ryntäsivät paikaltaan, ajoivat Jeesuksen ulos kaupungista ja veivät hänet jyrkänteelle syöstäkseen hänet sieltä alas; kaupunki näet oli rakennettu vuorelle. 30Mutta Jeesus kulki väkijoukon halki ja jatkoi matkaansa.

Luukas 4:24-30KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä