Suomen Pipliaseura

4.7.2024 Torstai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 4.7.2024

TÄSSÄ

Mieleeni kertyy helposti pölyä.

. . .

Puhdista minut kuin kesäsade!


SANA

Parantakaa sairaita ja herättäkää kuolleita. Puhdistakaa ihmisiä ihotaudista ja karkottakaa demoneja. Olette saaneet ilmaiseksi, antakaa siis tekin ilmaiseksi. Älkää kerätkö kultaa, hopeaa tai kuparia kukkaroonne. Älkää ottako mukaanne laukkua, vaihtopaitaa, kenkiä älkääkä vaellussauvaa. Kyllä työläinen ruokansa ansaitsee. Kun tulette kaupunkiin tai kylään, ottakaa selvää, kuka siellä on ansainnut käyntinne. Olkaa hänen luonaan lähtöönne saakka. Kun menette hänen taloonsa, toivottakaa sille rauhaa. Jos talo ansaitsee teidän rauhanne, se saa sen. Mutta jos talo ei sitä ansaitse, se palaa teille takaisin. Jos joku ei ota teitä vastaan tai kuuntele sanojanne, lähtekää siitä talosta tai kaupungista ja puhdistakaa pölytkin jaloistanne. Vakuutan teille, että tuomiopäivänä Sodoman ja Gomorran maa pääsee helpommalla kuin se kaupunki.” (Matt. 10: 8–15)

  • Miltä apostolien saamat matkaohjeet minusta vaikuttavat? Koenko jonkin ohjeen itsellenikin sopivaksi?
  • Matkavarusteista luopuminen viittaa vastavuoroisuuteen. Mitä tämä voisi tarkoittaa omassa kristityn vaelluksessani?
  • Mielikuvissani apostoli astuu ovestani ja toivottaa rauhaa. Otanko sen vastaan ja mitä se minussa herättää?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Kristuksen tuoma rauha ratkaisee, kuka on voittanut kamppailun sydämestänne.” (Kol. 3: 15)

Raamatunteksti(t)

8Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

9»Älkää varatko vyöhönne kultaa, hopeaa tai kuparia 10älkääkä ottako mukaanne laukkua, älkää ylimääräistä paitaa, älkää jalkineita tai sauvaa. Työmies on ruokansa ansainnut.

11»Kun tulette johonkin kaupunkiin tai kylään, ottakaa selvää, kuka siellä on käyntinne arvoinen, ja jääkää asumaan hänen luokseen lähtöönne saakka. 12Kun menette taloon, toivottakaa talon väelle rauhaa. 13Jos talo on sen arvoinen, saakoon se toivottamanne rauhan, mutta jos se ei ansaitse sitä, palatkoon toivotus teille takaisin. 14Jos teitä jossakin talossa tai kaupungissa ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne. 15Totisesti: Sodoman ja Gomorran maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin se kaupunki.

Matteus 10:8-15KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä