Suomen Pipliaseura

5.5.2024 unnuntai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 5.5.2024

TÄSSÄ

Tulen pyyntöineni ovellesi Jeesus. Toivottavasti häiritsen oikein toden teolla!

. . .

”Koputtakaa oveen, niin se avataan teille.”

SANA

Jeesus sanoi vielä: »Kuvitelkaa, että yhdellä teistä on ystävä ja että hän menee tämän luokse keskellä yötä ja pyytää: ’Ystävä hyvä, lainaa minulle kolme leipää. Ystäväni poikkesi matkallaan luokseni, eikä minulla ole hänelle mitään tarjottavaa.’ Tämä kuitenkin vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua. Ovi on jo lukossa, ja lapsetkin ovat sängyssä. En voi nousta antamaan sinulle mitään.’ Minä sanon teille: vaikka hän ei nousisikaan antamaan leipää ystävyyden vuoksi, niin pyytäjän häpeämättömyyden takia hän nousee ja antaa niin paljon kuin tarvitaan. Minä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Koputtakaa oveen, niin se avataan teille. Pyytäjä kyllä saa, etsijä löytää ja koputtajalle avataan. Kuka teistä vanhemmista antaisi lapselleen käärmeen, jos lapsi pyytäisi kalaa? Tai skorpionin, jos hän pyytäisi munaa? Vaikka te olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä asioita. Kai siis Taivaan Isä antaa vielä paljon mieluummin Pyhän Hengen niille, jotka sitä pyytävät.» (Luuk. 11: 5–13)

  • Kuvittelen koputtavani Jumalan talon ovea, kuuntelen ääniä talon sisältä ja lähestyviä askeleita. Millä tavalla Jumala vastaa koputukseeni?
  • Mieleeni saattaa nousta myös kokemus siitä, ettei mitään kuulu. Pyytävä ei saa! Pyhiinvaeltajan psalmissa (Ps. 84) puhutaan kerjäläisestä Herran temppelin ovella. Millainen kerjääjä olen: sinnikäs, epäileväinen, epätoivoinen vai millainen?
  • Pyydän: Tule Pyhä Henki ja tee armon kerjääjästä armon saanut!

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Parempi on päivä sinun esipihassasi kuin tuhat päivää muualla. Mieluummin olen kerjäläisenä temppelisi ovella kuin asun jumalattomien katon alla. ” (Ps. 84: 11)

Raamatunteksti(t)

5Jeesus sanoi vielä:

»Kuvitelkaa, että joku teistä menee keskellä yötä ystävänsä luo ja sanoo: ’Veli hyvä, lainaa minulle kolme leipää. 6Eräs ystäväni poikkesi matkallaan luokseni, eikä minulla ole tarjota hänelle mitään.’ 7Toinen vastaa sisältä: ’Älä häiritse minua. Ovi on jo lukossa, ja minä olen nukkumassa lasten kanssa. En minä voi nousta antamaan mitään.’ 8Mutta minä sanon teille: vaikka hän ei nousisikaan antamaan toiselle leipää pelkkää ystävyyttään, hän kuitenkin tekee sen, kun tämä hellittämättä pyytää, ja hän antaa niin paljon kuin toinen tarvitsee.

9»Niinpä sanon teille: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. 10Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan. 11Ei kai kukaan teistä ole sellainen isä, että antaa pojalleen käärmeen, kun poika pyytää kalaa? 12Tai skorpionin, kun hän pyytää munaa? 13Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin totta kai teidän Isänne paljon ennemmin antaa taivaasta Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä pyytävät.»

Luukas 11:5-13KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä