Suomen Pipliaseura

5.7.2024 Perjantai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 5.7.2024

TÄSSÄ

Luomakunta säteilee kauneuttasi. Jään katsomaan, jään eteesi.

. . .

Tee minustakin valosi kantaja!


SANA

”Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis ovelia kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset. Varokaa ihmisiä, koska he ilmiantavat teidät viranomaisille ja ruoskivat teitä synagogissaan. Teidät viedään vallanpitäjien ja kuninkaiden eteen minun takiani, todistukseksi heille ja kaikille kansoille. Älkää kuitenkaan huolehtiko siitä, mitä sanoisitte, kun teidät ilmiannetaan. Teille annetaan sanat suuhun, kun hetki koittaa. Te ette näet ole itse äänessä, vaan teissä puhuu Isänne Henki. Veli antaa tappaa veljensä ja isä lapsensa. Lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tappavat heidät. Kaikki vihaavat teitä minun vuokseni. Mutta jos kestätte loppuun asti, pelastutte. Kun teitä jossain vainotaan, paetkaa toiseen kaupunkiin. Minä vakuutan teille: te ette ehdi kaikkiin Israelin kaupunkeihin ennen Ihmisen Pojan tuloa. (Matt. 10: 16–23)

  • ”Minä lähetän teidät kuin lampaat…”, sanoi Jeesus, Jumalan Karitsa. Miten vertauskuva minua tänään puhuttelee?
  • ”…susien keskelle.” Mitä tämä on minulle? Mitä rukoilen?
  • Pyydän vainottujen kristittyjen puolesta ja koko kristikunnan puolesta, että meissä puhuisi ja meitä puolustaisi Isämme Henki.

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Varjele minussa rakkautesi viattomuutta, kaikkialla säteilevää hyvyyttäsi!

Raamatunteksti(t)

Jeesus rohkaisee kestämään vainoa

16»Minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle. Olkaa siis viisaita kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset.

17»Pitäkää varanne, sillä ihmiset vievät teidät oikeuden eteen ja ruoskivat teitä synagogissaan. 18Maaherrojen ja kuninkaidenkin eteen teitä tullaan viemään minun takiani, todistukseksi heille ja kansoille. 19Mutta kun teidät luovutetaan viranomaisten käsiin, älkää olko huolissanne siitä, miten tai mitä puhuisitte, sillä teille annetaan tuona hetkenä sanat, jotka teidän tulee puhua. 20Te ette puhu itse, teissä puhuu Isänne Henki.

21»Veli antaa veljensä surmattavaksi, isä lapsensa, ja lapset nousevat vanhempiaan vastaan ja tuottavat heille kuoleman. 22Kaikki tulevat vihaamaan teitä minun nimeni tähden, mutta se, joka kestää loppuun asti, pelastuu.

23»Kun teitä yhdessä kaupungissa vainotaan, paetkaa toiseen. Totisesti: te ette ehdi käydä kaikissa Israelin kaupungeissa ennen kuin Ihmisen Poika tulee.

Matteus 10:16-23KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä