Suomen Pipliaseura

6.8.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 6.8.2024

TÄSSÄ

Anna sydämeni iloita ja olla levollinen tämän rukoushetken ajan.

. . .

Muistuta minua usein siunauksesta, jonka olet varannut osakseni.


SANA

Viimein Jeesus kutsui oppilaat luokseen ja sanoi: ”Minun käy sääliksi näitä ihmisiä. He ovat olleet luonani jo kolme päivää, eikä heillä ole mitään syötävää. En haluaisi päästää heitä pois nälkäisinä, etteivät he uupuisi kesken matkan.” Oppilaat sanoivat: ”Mistä me täällä asumattomalla seudulla saisimme niin paljon leipää, että sillä ruokkisi tuollaisen joukon?” ”Montako leipää teillä on?” Jeesus kysyi. ”Seitsemän, ja muutama pieni kala”, oppilaat vastasivat.

Jeesus käski ihmisten käydä maahan aterialle. Hän otti ne seitsemän leipää ja kalat ja lausui kiitosrukouksen. Sitten hän mursi leivästä paloja ja antoi ne oppilaille. Oppilaat jakoivat ne väkijoukolle. Kaikki söivät vatsansa täyteen. Yli jääneet palaset kerättiin, ja niitä oli seitsemän täyttä korillista. Syömässä oli ollut neljätuhatta miestä ja lisäksi naisia ja lapsia.

Kun Jeesus oli päästänyt väkijoukon pois, hän nousi veneeseen ja meni Magadanin seudulle. (Matt. 15: 32–39)

  • Jeesus kutsuu minut luokseen ja sanoo: Minun käy sinua sääliksi? Mitä hän tällä tarkoittaa?
  • Miltä minusta tuntuu kuulla nuo sanat?
  • Mikä on matka, jonka kesken voisin uupua tai olen uupumassa?
  • Mitä sellaista minulla on, minkä on tarkoitus tulla jaetuksi? Keiden kanssa? Miten?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

”Herra, meidän Jumalamme, ole lempeä meille, anna töillemme menestys, siunaa kättemme työt” (Ps. 90: 17).

Raamatunteksti(t)

Jeesus ruokkii neljätuhatta miestä

32Jeesus kutsui opetuslapset luokseen ja sanoi: »Minun käy sääliksi näitä ihmisiä. He ovat olleet luonani jo kolme päivää, eikä heillä ole mitään syötävää. En tahdo lähettää heitä pois nälkäisinä, etteivät he uupuisi matkalla.» 33Opetuslapset sanoivat hänelle: »Mistä me täällä asumattomalla seudulla saamme niin paljon leipää, että pystymme ruokkimaan tällaisen väkijoukon?» 34»Montako leipää teillä on?» Jeesus kysyi. »Seitsemän», he vastasivat, »ja jokunen pieni kala.»

35Jeesus käski väen asettua istumaan. 36Sitten hän otti ne seitsemän leipää ja kalat, lausui kiitoksen ja mursi leivät ja antoi palat opetuslapsille, jotka jakoivat ne ihmisille. 37Kaikki söivät kyllikseen, ja tähteeksi jääneitä paloja kerättiin seitsemän täyttä korillista. 38Syömässä oli neljätuhatta miestä ja lisäksi naisia ja lapsia.

39Sitten Jeesus lähetti väkijoukon pois, astui veneeseen ja tuli Magadanin seudulle.

Matteus 15:32-39KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä