Suomen Pipliaseura

7.5.2024 Tiistai

Kuuntele Tässä olen harjoitus 7.5.2024

TÄSSÄ

Elämä syö voimiani! Onko minulla voimaa rukoillakaan?

. . .

Rohkaise minua olemaan tässä, edessäsi!


SANA

Nyt palaan kuitenkin lähettäjäni luokse, eikä kukaan teistä kysy minulta, minne menen. Suru on täyttänyt sydämenne, koska olen puhunut teille näin. Mutta minä sanon teille totuuden: on teille eduksi, että lähden pois. Jos en lähtisi, Rohkaisija ei tulisi luoksenne. Kun olen mennyt, lähetän hänet luoksenne. Tultuaan hän osoittaa, että maailmalla on väärä käsitys synnistä, oikeuden toteutumisesta ja tuomiosta: Synti tarkoittaa sitä, että ihmiset eivät luottaneet minuun. Oikeuden toteutuminen tarkoittaa, että menen Isän luokse ettekä enää näe minua. Tuomio tarkoittaa sitä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu. (Joh. 16: 5–11)

  • Jeesus myötäelää oppilaiden tunteita kertoessaan heille paluustaan Isän luokse. Sinä, Jeesus, asetut myös minun rinnalleni, kun kerron tässä omista luopumisista ja jäähyväisten hetkistäni. Suru on täyttänyt myös minun sydämeni.
  • Mihin tänään tarvitsen Rohkaisijaa?
  • Rohkaisija synnyttää luottamuksen syntieni sovitukseen. Vieläkö ajatus rangaistuksesta elää minussa? Miten pääsen siitä eroon?

TÄSTÄ ETEENPÄIN

Rohkaise minua luottamaan, että olen hyvästä osallinen ilman ehtoja!

Raamatunteksti(t)

5Mutta nyt minä menen hänen luokseen, joka on minut lähettänyt. Kukaan teistä ei kysy minulta, minne minä menen, 6vaan sydämenne on täynnä murhetta sen johdosta, mitä teille sanoin. 7Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, 8ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. 9Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, 10vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, 11ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.

Johannes 16:5-11KR92Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä