Suomen Pipliaseura

Tässä olen on päivittäisten hengellisten harjoitusten sarja

Tässä olen -ristilogo

Tässä olen on päivittäiseen eläytyvään raamatunlukuun ja mietiskelyyn kutsuva materiaali, jota julkaistaan Raamattu.fi:ssä ja Piplia-sovelluksessa.

Eläytyvää Raamatun lukutapaa on Suomessa esitelty viime vuosikymmeninä muun muassa bibliodraaman avulla, matkakumppanuusryhmissä sekä arkiretriiteissä ja ignatiaanisissa retriiteissä. Tässä olen – päivittäisissä hengellisissä harjoituksissa lukija astuu mukaan tekstin tapahtumiin.

Tässä olen harjoitukset ovat tekstimuotoisena Raamattu.fi > Raamattu kirkkovuodessa -valikon alla. Piplia-sovelluksessa löydät harjoitukset “Mietiskelyt”-valikon alta. Sovelluksessa voit tilata päivittäiset muistutukset puhelimeesi.

Tässä olen -rukousharjoitukset ovat kuunneltavissa 27.11.2022 alkaen myös päivittäisinä ääniteversioina Piplia-sovelluksessa. Äänite on lisätty kunkin jakson alkuun linkkinä.

Päivittäisten hengellisten harjoitusten aineistot aloittivat pappi Kalevi Virtanen sekä mm. uskontodialogin asiantuntijana Kirkkohallituksessa toiminut Pekka Y. Hiltunen. Ensimmäinen aineisto ilmestyi kirkkovuodeksi 2021-2022. Kirjoittajien innoittajana ovat toimineet jesuiittojen ignatiaaniseen traditioon pohjautuva päivittäisten rukousharjoitusten Sacred Space -materiaali sekä skotlantilaisten jesuiittojen Pray as You Go -sivusto. Molemmat kirjoittajat ovat luterilaisesta perinteestä, mutta aineistossa on hyödynnetty laajasti myös jakamattoman kirkon perinteen hengellistä perintöä.

Kirkkovuoden 2023-2024 aineiston tekijäryhmään ovat tulleet mukaan papit Pirjo Kantala ja Jaana Räntilä.

Tällä sivustolla tullaan esittelemään materiaalin taustoja ja julkaistaan kirjoittajien ajatuksia mm. podcasteina. Jos haluat jäädä kuulolle, liity Pipliaseuran uutiskirjeen tilaajaksi niin saat lisää tietoa ajankohtaisista julkaisuistamme.

Piplia-sovellus on ladattavissa Androidille Google Play -kaupasta tai iOS:lle App Storesta. Piplia-sovelluksen kautta voit saada päivittäisen muistutuksen uudesta Tässä olen -harjoituksesta. Kirjaudu sovelluksen käyttäjäksi ja tilaa Tässä olen -mietiskely. Varmista, että olet kytkenyt asetuksista > ilmoitukset > mietiskelyt -liukukytkimen päälle.

Tässä olen – päivittäisiä hengellisiä harjoituksia 2023-2024 on saatavilla myös Piplian kustantamana kirjana.

Tekijät 2024

Pekka Yrjänä Hiltunen, toiminut Kirkkohallituksen uskontodialogin asiantuntijana ja lähetystyöntekijänä.
Pirjo Kantala, TL, pappi, rovasti, toimittanut useita rukouskirjoja
Jaana Räntilä, : pappi ja psykoterapeutti, pastoraalipsykologian asiantuntija.
Kalevi Virtanen, pappi ja opetusneuvos, kirjoittanut ja toimittanut useita rukous- ja meditaatiokirjoja.

Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä