Suomen Pipliaseura

Näin katsot taustatietoja

Raamattu.fi:ssä on saatavilla paljon taustamateriaalia, henkilöselityksiä ja taustaviitteitä. Materiaali tarjoaa tietoa historiallisesta taustasta ja selityksiä monille erikoistermeille, kuten fariseus, sapatti ja synogoga, joille on mahdoton keksiä läpinäkyvämpiä vastineita. Tarkasteltavissa olevien taustamateriaalien määrä on riippuvainen käyttäjätasosta.

Tilaajakäyttäjien saatavilla on koko Raamatun kattava taustamateriaali, joka sisältää noin 1000 artikkelia ja kuvaa. Taustamateriaaliin voi tehdä hakuja ja Raamattua voi lukea niin, että käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä syventävä aineisto kulkee tekstin rinnalla. Koko palvelun taustamateriaalin saat käyttöösi tilaamalla lisenssikoodin.

Kirjautumattomat käyttäjät voivat lukea Markuksen evankeliumiin liittyvää taustamateriaalia. Kirjautuneilla käyttäjillä on käytössään noin kymmenesosan palveluun tallennetusta taustamateriaalista, joka valottaa kuvin, artikkelein ja Markuksen evankeliumissa esiintyviä käsitteitä, henkilöitä, esineitä ja ilmiöitä.

Lisenssikoodin haltija voi selata taustamateriaalia vapaasti. Lisäksi hän voi lukiessaan seurata kyseiseen tekstiin liittyviä relevantteja artikkeleita aktivoimalla ne ylhäällä keskellä olevan liukukytkimen avulla. Katso kuva alla.

Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä