Suomen Pipliaseura
17.3.2020

Neljä vinkkiä pysähtymiseen

Koronavirus aiheuttaa monenlaisia poikkeustoimia ja elämän uudelleenjärjestämistä. Nyt on aikaa pysähtyä ja antaa tilaa hengellisyydelle ja itsetutkiskelulle. Piplia-sovelluksessa on julkaistu kolme lukuohjelmaa, jotka virittävät lukijan luonnon, rauhan ja elämän kysymysten äärelle. Tunteellinen työmatka -podcast-sarjassa kohdataan seitsemän erilaista tunnetta ja pohditaan ihmisyyden kommervenkkejä. Piplia.fi-sivustolta löytyy useita erilaisia raamattumietiskelyjä sekä Arjen voimasanoja -blogi, jonka elämäntäyteisissä teksteissä kosketetaan arkea ja pyhää.

  1. 1.Panu Pihkalan kirjoittama “Luonto, Raamattu ja sinä” -lukuohjelma avaa Raamatun runsaita aarteita peiliksi toivon ja epätoivon välisen jännitteen keskellä eläville. Lukuohjelmaan pääset kirjautumalla Piplia-sovellukseen.
  2. 2.#rauha -materiaali kertoo rauhasta ja rauhattomuudesta. Kutsumme sinut pohtimaan yhdessä kirjoittajien kanssa, millaisia eväitä Raamattu antaa rauhan rakentamiseen. Materiaalin löydät Piplia-sovelluksesta ja Piplia.fi-sivuilta.
  3. 3.Elämä pyhiinvaelluksena sisältää 12 Raamatun mietiskelyharjoitusta arkisen elämän pyhiinvaelluksella. Ne auttavat pysähtymään ja kuuntelemaan. Ne kuljettavat välillä ulos luontoon ja lähiympäristöön. Ne saattelevat rukoillen katselemaan omaa elämää pyhiinvaelluksena. Mietiskelyt löytyvät Piplia-sovelluksesta ja Piplia.fi-sivustolta.
  4. 4.Tunteellinen työmatka -podcastissa pastori Ulla Oinonen ja pastori, psykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen mitä on olla ihminen. Jaksoissa käsitellään häpeää, rakkautta, luottamusta, uhrautuvaisuutta, pelkoa, vihaa ja nautintoa. Jaksot ovat kuunneltavissa mm. Spreakerissa, SpotifyssaApple Podcasts– ja Google podcasts -palveluissa.

Suomen Pipliaseurav.4.21.9
Seuraa meitä