Suomen Pipliaseura
3.5.2022

Raamatun sana tulee iholle, kielelle ja sielulle – Piplia Kirkkopäivillä 2022 

#yhdessä2022 

Pipliaseuran matkassa voi syventyä Raamatun teksteihin ja sanomaan monella eri tavalla Kirkkopäivillä Oulussa 20.–22.5. 

Murtaako UT2020 kristillistä kielimuuria? 

Lauantaina 21.5. klo 13–14 Oulun teatterin Suurella näyttämöllä puhutaan kristillisestä kielestä ja sen muuttumisesta. Paneelissa kysytään: Mihin uskonnollista erityiskieltä tarvitaan? Uuden käännöksen UT2020 valossa pohditaan, muuttuuko Raamatun sanoma, jos sanoja muutetaan. Keskustelemassa Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo, raamattuteologian kouluttaja Mika Aspinen, suomen kielen professori Hanna Lappalainen sekä viestintäjohtaja Katri Korolainen. Tilaisuuden juontaa toimittaja Päivikki Koskinen. 

Mielen kielin – tarinoita oman kielen merkityksestä 

Musiikki ja tarinat johdattavat vähemmistökielen ja valtakielen suhteisiin lauantaina 21.5. klo 10–11 Oulun tuomiokirkossa. Miten omakielisen Raamatun sanat koskettavat tunteita, identiteettiä ja ihmisyyttä? Tähän kysymykseen vastataan saamelaisten, viittomakielisten, lua- ja lomwekansojen sanoilla. Mukana mm. Wimme Saari, Sara Keränen, oululainen Koskelan perhe ja Riikka-Maria ja Tomas Kolkka Thaimaasta. Tarinoihin johdattelijoina Jaana ja Niilo Rantala. Tilaisuus tulkataan viittomakielelle. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura. 

Hengähdä Hiljaisuuden talossa 

Jo Kirkkopäivien perinteeksi muodostuneessa Hiljaisuuden talossa voi nauttia hiljaisuudesta ja rauhasta. Oulussa Hiljaisuuden talo on avoinna koko lauantain (9–19) Kapitulin Tallikappelissa. Hiljaisuuden talossa voi hengähtää, lukea tai kuunnella Raamattua, rukoilla tai osallistua johonkin neljästä hetkipalveluksesta: 

klo 9 ”Ikuinen on voima rukouksen” -hetkipalvelus, Heli Mattila ja Sirpa Vähäaho-Kuusisto 

klo 12 Meditatiivinen liikehartaus, Riikka Honkavaara ja Pyhä tanssi -ryhmä 

klo 15 Taizé-lauluihin perustuva hetkipalvelus, Juha Tanska, Hiljaisuuden Ystävät 

klo 18 Tässä olen -raamattumietiskely, Paavo Huotari, Suomen Pipliaseura 

Hiljaisuuden talossa mukana yhteistyössä Suomen Pipliaseura, Oulun seurakunnat, Hiljaisuuden Ystävät, Bibliodraamayhdistys ja Pyhiinvaellus Suomi. 

Lähde kaupunkipyhiinvaellukselle 

Agricola-kävely on pieni kaupunkipyhiinvaellus, jossa raamatunjakeet toimivat matkakumppaneina. Sekä perjantaina että lauantaina voit lähteä joko omatoimiselle tai ohjatulle Agricola-kävelylle. Tule hakemaan reittiohjeet ja Agricola-rukouskortti Pyhiinvaellusteltasta, joka löydät Kirkkotorin kulmalta, telttapaikalta 34. Ohjatut pyhiinvaellukset lähtevät pyhiinvaellusteltalta, Kirkkotorilta: 

PE 20.5. klo 18 

LA 21.5. klo 10, 13 ja 16 

Osallistu Vanhan testamentin käännökseen ja hyödynnä tarjoukset

– Piplia kirkkotorilla 

Pipliaseura on aloittanut Vanhan testamentin kääntämisen alkukielestä suomeksi. Käännöshanke on nimeltään VT2028 ja käännös tehdään erityisesti mobiilikäyttäjää ajatellen. Osallistu käännöksen testaukseen Kirkkotorilla ja vaikuta! Piplian osastolla Kirkkotorilla voit tehdä myös edullisia ostoksia Piplian tuotteista ja osallistua arvontaan.  

Kirkkotorilla raamatunteksti tulee iholle – Piplian someseuraajat ovat äänestäneet kauneimpia jakeita Uudesta testamentista ja Piplian osastolla niistä voi valita mieluisimman tatuoitavaksi väliaikaisella siirtotatuoinnilla iholleen. 

Hyvä testamentti – yksi elämäsi tärkeimmistä asiakirjoista 

Perjantaina 20.5. klo 14–15:30 Vanhassa Pappilassa on tietoa testamentista osana elämänsuunnittelua. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä juristilta kaikki, mikä mieltä askarruttaa testamentin tekemisessä. Hyvä testamentti -kampanjan lakiasiantuntija Piia Jeremejeff valottaa, miten testamentti voi olla osa hyvää perintösuunnittelua. Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Pipliaseura ja Suomen Lähetysseura. Tarjolla kahvia ja pientä purtavaa.  

Suomen Pipliaseurav.4.13.13
Seuraa meitä