Suomen Pipliaseura

Mietiskelyt

Mietiskelyt auttavat sinua syventymään raamatunteksteihin. Tuotamme sekä päivittäisiä raamattumietiskelyitä että temaattisia raamatunlukuohjelmia käyttöösi. Voit tilata mietiskelyt puhelimeesi lataamalla Piplia-sovelluksen. Tällöin saat muistutuksen (notification) puhelimeesi esimerkiksi Päivän sanasta tai Tässä olen -mietiskelyistä aina kun uusi teksti tulee saataville.

Tässä olen – päivittäisiä hengellisiä harjoituksia
152 jaksoa

"Tässä olen" on uusi hengellisten harjoitusten kokonaisuus, jota lukija voi seurata vuoden jokaisena päivänä.Harjoitukset painottuvat omakohtaisen hengellisen kokemuksen tunnistamiseen. Yksi harjoitusten innoittaja on ollut ignatiaaninen tapa lähestyä Raamatun kertomuksia eläytyen ja rukoillen. Rekisteröidy sovelluksen käyttäjäksi niin voit tilata päivittäiset muistutukset uusista jaksoista.

Markuksen matkassa
19 jaksoa

Markuksen evankeliumi on kertomus Jeesuksen teoista ja sanoista. Se on Uuden testamentin varhaisin ja lyhyin evankeliumi, joka on vaikutta myös muihin evankeliumeihin. Astuessasi Markuksen matkaan tämän lukuohjelman parissa, et käy evankeliumia läpi perinteisessä lukujärjestyksessä.

Hiljaisen viikon askeleita

Hiljaisen viikon raamattumietiskelysarja on seitsemän päivän pituinen matka Jeesuksen seurassa. Matka alkaa palmusunnuntaista ja päättyy pääsiäispäivään.

Arkiretriittejä kaikille

Arkiretriitti on tapa harjoittaa retriittien hiljaisuutta oman arjen keskellä. Luonteva aika arkiretriitille on esimerkiksi adventin- tai paastonaikana.

Askeleita autiomaassa – mietiskelyjä koptiristin äärellä
Ei minulta mitään puutu

”Ei minulta mitään puutu” -raamattumietiskelyt johdattavat vuoropuheluun psalmin 23 kanssa.Psalmi 23 on jaettu jakeittain kuuteen osaan. Kuhunkin osaan sisältyy lyhyt tietopala, joka avaa yhden näkökulman psalmin teemaan.Pienet kertomukset johdattavat kohtaamaan omia kokemuksia ja muistoja. 

Tunteellinen työmatka -podcast

Tunteellinen työmatka on podcast terapeutin ja papin kokemuksella miltä elämä tuntuu.Pastori Ulla Oinonen ja pastori, paripsykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen mitä on olla ihminen.Tunteet ovat automaattisia. Niitä ei voi valita. Jos ymmärtää tunteita, ymmärtää itseään, muita ihmisiä ja myös Raamattua. Mikä sinua pohdituttaa eniten rakkaus, pelko, häpeä, uhrautuvaisuus, nautinto, luottamus vai viha?

#rauha
14 jaksoa

Tämä materiaali kertoo rauhasta ja rauhattomuudesta. Jokainen meistä tekee matkaa rauhaan – joku kaipaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa, toinen sopua läheisten kanssa, kolmas kaipaa maailmanrauhaa kuohuvan maailman keskellä.Kutsumme sinut pohtimaan yhdessä kirjoittajien kanssa, millaisia eväitä Raamattu antaa rauhan rakentamiseen. Tässä lukuohjelmassa saa äänen joukko ihmisiä, jolla kullakin on oma ainutlaatuinen taustansa, maailmankatsomuksensa ja historiansa.

Päivän sana
152 jaksoa

Päivän sana on päivittäin vaihtuva kirkkovuoden ajankohtaan liittyvä Raamatun kohta, jonka saa myös matkapuhelimeen sovellusilmoituksena (Piplia-sovellus).

Luonto, Raamattu ja sinä
10 jaksoa

Ympäristöasioiden painoarvo on ratkaisevasti muuttunut viime aikoina. Luonto on täynnä kauneutta ja monimuotoisuutta Samalla silmiemme eteen avautuvat mittavat ympäristötuhot ja ilmastonmuutokseen liittyvät haasteet. Pastori, ympäristötutkija TT Panu Pihkalan lukuohjelma Luonto, Raamattu ja sinä avaa Raamatun runsaita aarteita peiliksi toivon ja epätoivon välisen jännitteen keskellä eläville.

Suomen Pipliaseurav.4.19.0
Seuraa meitä