Suomen Pipliaseura

Mietiskelyt

Mietiskelyt auttavat sinua syventymään raamatunteksteihin. Tuotamme sekä päivittäisiä raamattumietiskelyitä että temaattisia raamatunlukuohjelmia käyttöösi. Voit tilata mietiskelyt puhelimeesi lataamalla Piplia-sovelluksen. Tällöin saat muistutuksen (notification) puhelimeesi esimerkiksi Päivän sanasta tai Tässä olen -mietiskelyistä aina kun uusi teksti tulee saataville.

Tässä olen – päivittäisiä hengellisiä harjoituksia 124 jaksoa

"Tässä olen" on uusi hengellisten harjoitusten kokonaisuus, jota lukija voi seurata vuoden jokaisena päivänä.Harjoitukset painottuvat omakohtaisen hengellisen kokemuksen tunnistamiseen. Yksi harjoitusten innoittaja on ollut ignatiaaninen tapa lähestyä Raamatun kertomuksia eläytyen ja rukoillen. Rekisteröidy sovelluksen käyttäjäksi niin voit tilata päivittäiset muistutukset uusista jaksoista.

Hiljaisen viikon askeleita

Hiljaisen viikon raamattumietiskelysarja on seitsemän päivän pituinen matka Jeesuksen seurassa. Matka alkaa palmusunnuntaista ja päättyy pääsiäispäivään.

Arkiretriittejä kaikille

Arkiretriitti on tapa harjoittaa retriittien hiljaisuutta oman arjen keskellä. Luonteva aika arkiretriitille on esimerkiksi adventin- tai paastonaikana.

Askeleita autiomaassa – mietiskelyjä koptiristin äärellä
Ei minulta mitään puutu

”Ei minulta mitään puutu” -raamattumietiskelyt johdattavat vuoropuheluun psalmin 23 kanssa.Psalmi 23 on jaettu jakeittain kuuteen osaan. Kuhunkin osaan sisältyy lyhyt tietopala, joka avaa yhden näkökulman psalmin teemaan.Pienet kertomukset johdattavat kohtaamaan omia kokemuksia ja muistoja. 

Tunteellinen työmatka -podcast

Tunteellinen työmatka on podcast terapeutin ja papin kokemuksella miltä elämä tuntuu.Pastori Ulla Oinonen ja pastori, paripsykoterapeutti Juha Petterson pohtivat tunteita ja niiden merkitystä. Jokainen jakso keskittyy yhden tunteen ympärille ja siihen mitä on olla ihminen.Tunteet ovat automaattisia. Niitä ei voi valita. Jos ymmärtää tunteita, ymmärtää itseään, muita ihmisiä ja myös Raamattua. Mikä sinua pohdituttaa eniten rakkaus, pelko, häpeä, uhrautuvaisuus, nautinto, luottamus vai viha?

#rauha

Tämä materiaali kertoo rauhasta ja rauhattomuudesta. Jokainen meistä tekee matkaa rauhaan – joku kaipaa sisäistä rauhaa ja tasapainoa, toinen sopua läheisten kanssa, kolmas kaipaa maailmanrauhaa kuohuvan maailman keskellä.Kutsumme sinut pohtimaan yhdessä kirjoittajien kanssa, millaisia eväitä Raamattu antaa rauhan rakentamiseen. Tässä lukuohjelmassa saa äänen joukko ihmisiä, jolla kullakin on oma ainutlaatuinen taustansa, maailmankatsomuksensa ja historiansa.

Päivän sana 140 jaksoa

Päivän sana on päivittäin vaihtuva kirkkovuoden ajankohtaan liittyvä Raamatun kohta, jonka saa myös matkapuhelimeen sovellusilmoituksena (Piplia-sovellus).

Luonto, Raamattu ja sinä

Ympäristöasioiden painoarvo on ratkaisevasti muuttunut viime aikoina. Luonto on täynnä kauneutta ja monimuotoisuutta Samalla silmiemme eteen avautuvat mittavat ympäristötuhot ja ilmastonmuutokseen liittyvät haasteet. Pastori, ympäristötutkija TT Panu Pihkalan lukuohjelma Luonto, Raamattu ja sinä avaa Raamatun runsaita aarteita peiliksi toivon ja epätoivon välisen jännitteen keskellä eläville.

Elämä pyhiinvaelluksena

"Astu polulle.Katsele elämää ympärilläsi.Kuuntele Sanan hiljaista puhuttelua.Missä aavistat Jumalan läsnäolon?"12 kirjoittajaa ja 12 Raamatun mietiskelyharjoitusta ovat matkakumppaneita arkisen elämän pyhiinvaelluksella. Ne auttavat pysähtymään ja kuuntelemaan. Ne kuljettavat välillä ulos luontoon ja lähiympäristöön. Ne saattelevat rukoillen katselemaan omaa elämää pyhiinvaelluksena.

Suomen Pipliaseurav.4.13.9
Seuraa meitä