Suomen Pipliaseura

01.10.2022

Sana

Oppilaat palaavat

17Jeesuksen lähettämät 72 oppilasta palasivat iloisina ja sanoivat: »Herra, sinun nimesi voima on saanut demonitkin tottelemaan meitä.» 18Jeesus kuitenkin vastasi: »Minä näin, miten Saatana syöksyi taivaasta kuin salama. 19Olen antanut teille vallan talloa käärmeitä ja skorpioneja. Voitte tallata vihollisen voiman jalkojenne alle, eikä mikään vahingoita teitä. 20Älkää kuitenkaan siitä iloitko, että henget tottelevat teitä. Iloitkaa siitä, että nimenne on kirjoitettu taivaan kirjaan.»

Jeesus iloitsee

21Samassa Pyhä Henki täytti Jeesuksen ilolla, ja hän sanoi: »Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra. Ylistän sinua siitä, että salasit nämä asiat viisailta ja järkeviltä ja paljastit ne lapsenmielisille. Kyllä, niin sinä halusit sen olevan, Isä.

22Isäni on antanut kaiken minun haltuuni. Eihän kukaan tunne poikaa paremmin kuin isä eikä isää paremmin kuin poika ja ne, joille poika haluaa isästään kertoa.»

23Jeesus kääntyi oppilaiden puoleen ja sanoi pelkästään heille: »Onnellisia ovat ne, joiden silmät näkevät sen, mitä te näette. 24Minä sanon teille, että monet profeetat ja kuninkaat olisivat halunneet nähdä ja kuulla saman kuin te. He eivät kuitenkaan nähneet eivätkä kuulleet.»

Luuk. - Luukas 10:17-24UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.15
Seuraa meitä