Suomen Pipliaseura

04.08.2022

Sana

Pietari uskoo, että Jeesus on Kristus

13Kun Jeesus oli tullut Kesareaan, joka oli Filippoksen hallitsemalla alueella, hän kysyi oppilailtaan: »Mitä ihmiset puhuvat Ihmisen Pojasta? Kuka hän heidän mielestään on?» 14Oppilaat vastasivat: »Joidenkin mielestä sinä olet Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia. Jotkut taas sanovat, että sinä olet Jeremia tai joku muu profeetoista.» 15»Kuka minä teidän mielestänne olen?» Jeesus kysyi. 16Pietari vastasi hänelle: »Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.»

17Jeesus sanoi Pietarille: »Simon Barjoona, sinä olet onnenpoika. Et ole saanut tietoasi keltään kuolevaiselta. Sen on paljastanut sinulle taivaallinen Isäni. 18Minä puolestani sanon sinulle, että sinä olet Pietari, Kallio. Tälle kallioperustalle minä rakennan kirkkoni, eikä Manalan linnoitus sitä voita. 19Annan sinulle taivaiden valtakunnan avaimet. Jos sinä sidot jotain maan päällä, se on sidottu myös taivaissa. Jos taas vapautat jotain maan päällä, se on vapaa myös taivaissa.» 20Sitten Jeesus kielsi oppilaita kertomasta kellekään, että hän oli Kristus.

Jeesus ennustaa kuolemansa

21Siitä lähtien Jeesus alkoi puhua oppilaille, että hänen täytyi mennä Jerusalemiin. Kansanjohtajat, ylipapit ja oppineet järjestäisivät hänelle siellä paljon kärsimyksiä. Hänet tapettaisiin, ja kolmantena päivänä hänet herätettäisiin kuolleista.

22Pietari vei Jeesuksen syrjään ja moitti häntä: »Ei ikinä! Sinulle ei saa käydä niin!» 23Mutta Jeesus kääntyi ja sanoi: »Sinun kuuluu seurata minua, Saatana! Olet minulle vahingoksi, koska ajattelet asiaa ihmisten etkä Jumalan näkökulmasta.»

Matt. - Matteus 16:13-23UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.16.16
Seuraa meitä