Suomen Pipliaseura

05.03.2023

Sana

17Mies väkijoukosta vastasi: »Opettaja, olen tuonut poikani luoksesi, koska hänessä on demoni, joka estää häntä puhumasta. 18Se ottaa pojan valtaansa missä vain ja retuuttaa häntä. Se saa hänen suunsa vaahtoamaan ja hampaansa narskumaan. Poika menee aivan jäykäksi. Pyysin oppilaitasi ajamaan demonin pois, mutta he eivät kyenneet siihen.»

19Silloin Jeesus sanoi: »Voi teitä epäuskoisia tämän ajan ihmisiä! Kuinka kauan minun pitää vielä olla teidän kanssanne ja sietää teitä? Tuokaa poika tänne.» 20Poika tuotiin Jeesuksen luokse. Kun henki näki Jeesuksen, se kouristi heti poikaa, joka kaatui maahan ja kieriskeli suu vaahdossa. 21Jeesus kysyi pojan isältä: »Kuinka kauan hänellä on ollut tämä vaiva?» »Lapsuudesta saakka», mies vastasi. 22»Demoni on monesti kaatanut hänet jopa tuleen ja veteen saadakseen hänet tapetuksi. Jos vain voit, niin armahda ja auta meitä!» 23»Miten niin ’jos voit’?» Jeesus sanoi. »Kaikki on mahdollista sille, joka uskoo.» 24Pojan isä huusi heti: »Minä uskon! Auta minua pääsemään epäuskostani!»

25Kun Jeesus näki, että väkeä tuli jatkuvasti lisää, hän komensi demonia: »Mykkä ja kuuro henki, minä käsken sinua: häivy pojasta äläkä enää palaa!» 26Demoni karjui, kouristi poikaa rajusti ja lähti hänestä. Poika jäi makaamaan elottoman näköisenä, ja monet sanoivat, että hän oli kuollut. 27Jeesus sen sijaan tarttui poikaa kädestä ja auttoi hänet pystyyn, ja hän nousi.

28Kun Jeesus oli mennyt sisään ja vain oppilaat olivat hänen kanssaan, nämä kysyivät häneltä: »Miksi me emme pystyneet ajamaan sitä demonia pois?» 29Jeesus vastasi: »Tätä lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella.»

Mark. - Markus 9:17-29UT2020Avaa lukunäkymä
Suomen Pipliaseurav.4.21.8
Seuraa meitä